Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 126 – 11. januar 1996 – side 2

TV3 hjælper nazi-radioen

At tie er at samtykke

Tom Christiansen

Nazi-radioen vil opfordre til vold mod indvandrere og anti-racister. Den skal lukkes, før den kommer i gang.

Selvom kulturministeriet har trumfet en sendetilladelse til nazisterne i Greve igennem, så har modstanden mod nazi-radioen været så stor, at det endnu ikke har været praktisk muligt at udnytte tilladelsen.

Først trak Vallensbæk kommune sig ud af lokalradionævnet, så nazisterne ikke kan sende derfra. Siden har det været umuligt at finde nogen, der ville dele sendemast med nazisterne.

“Intet problem”

Nu har Classic Radio, som er ejet af samme mediekoncern som TV3, imidlertid meldt sig som samarbejdspartner. Direktøren for Interradio, som producerer Classic Radio, udtaler til Det Fri Aktuelt, at han ikke kan se nogen problemer i at samarbejde med DNSB (Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse).

Men så er det, fordi han ikke vil se nogen problemer, for dem er der masser af. En nazi-radio, der opfordrer med nazi-fører Jonni Hansens ord “til et racerent Danmark”, vil være en opmuntring til nazibøller rundt om i landet om at øge den racistiske vold mod flygtninge, indvandrere, antiracister og socialister.

Så sent som mellem jul og nytår blev en restaurant og en slikbutik i Helsinge udsat for nazistisk terror, fordi de er ejet af henholdsvis kurdere og en pakistaner. Ud over hærværk med fyrværkeri og ølflasker blev der hængt plakater fra Den Danske forening og klistermærker med hagekors op.

Det har dog ikke fået politiet i Helsinge til at forbinde hærværket med Den Danske Forening, selvom Harry Vinter fra Den Danske Forenings styrelse nægter at tage afstand fra naziterroren.

Heller ikke chefen for politiets efterretningstjeneste mener, at naziterroren er mere end “drengestreger og unoder”. Men volden er ikke tilfældig. Nazisterne har valgt en kurs, der omfatter mere terror og mere march i gaderne. Nazi-radioen skal bruges til at opildne unge nazi-bøller til at deltage i terroren. Derfor skal den lukkes, før den kommer i gang.

Billedtekst:
Nazisterne er terrorister. Derfor har de ingen ret til ytringsfrihed.

Flere artikler fra nr. 126

Flere numre fra 1996

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Se flere artikler af forfatter:
Tom Christiansen

Siden er vist 1820 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside