Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 126 – 11. januar 1996 – side 2

Kulturby ‘96

Tumleplads for erhvervslivet

Så er kulturbyåret i København skudt ind. Alle sejl er sat til for at markere København i international sammenhæng.

Eller som mange politikere har udtrykt det, så skal kulturbyåret bruges til at “placere København på landkortet”.

Kulturen skal benyttes til selvpromovering af eliten og for eliten. Det betyder, at kulturen skal passe til virksomhedernes og politikernes ønsker om at tiltrække turister og virksomheder. Befolkningens ønsker kommer i anden række.

Når man spørger folk i Europa om hvilken by, der er europæisk kulturby, får man ofte det svar, at det ikke er kendt. Ligeledes har den langsigtede effekt for indbyggerne i de enkelte kulturbyer været begrænsede.

Men heldigvis vil det kommende år også byde på mange muligheder for at opleve interessante og spændende kulturbegivenheder.

Værd at opleve

Public Projektion

Performanceteatret Boxiganga skaber “Public Projektion” ved hjælp af film, lyd, lyssætning og projektioner. De gør bygningerne på Amager torv levende og får jorden til at tale. Via skjulte højtalere vil porte og kloakker føre samtaler med hinanden. Amagertorv fra d. 12. – 14. januar kl. 20.30, 21.00, 21.30, 22.00. (gratis)

Københavner i 100 år/ Verdener i byen

Dobbeltudstilling i Rundetårn med historiske fotografier igennem 100 år og fotografier af Jesper Hørn, der viser glimt af de mange kulturer i København. Fra d. 1. jan. – 29. feb. kl. 11 – 17, søn. 12 – 16. (entre)

Asger Jorn og 10.000 års nordisk folkekunst

Udstillingen består af 400 fotografier af den franske fotograf Gerard Franceschi, der sammen med originale kunstværker fra den nordiske fortid skildrer de nordiske landes særpræg. Nationalmuseet. Ny Vestergade 10. indtil d. 7. feb. kl. 10 – 17. Mandag lukket. (entre)

Flere artikler fra nr. 126

Flere numre fra 1996

Siden er vist 1545 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside