Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 126 – 11. januar 1996 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Flygter fra Socialdemokratiets asociale politik

Mogens Lykketoft påstår, at Specialarbejderforbundet SiDs kritik af regeringen skræmmer de socialdemokratiske vælgere væk. Men det er den førte politik med gaver til de rige og angreb på de arbejdsløse, som vælgerne reagerer imod.

SiDs brokkeri er årsagen til, at vælgerne ikke kan se de fantastiske resultater, regeringen har opnået, og derfor stemmer de ikke på Socialdemokratiet. Det er Socialdemokratiets grå eminence og stærkt hyldede strateg, Mogens Lykketofts, forklaring på, hvorfor meningsmålingerne spår Socialdemokratiet et dårligt valg.

Det er selvfølgelig en bekvem forklaring, fordi den fritager ham selv og de socialdemokratiske regeringsmedlemmer for ansvaret for Socialdemokratiets krise.

Men den holder ikke. Hardy Hansen har nemlig ret, når han siger, at Socialdemokratiets nedtur skyldes den førte politik. Vælgerne savner en begrundelse for, hvorfor de skal stemme på Socialdemokratiet, når regeringen alligevel fører borgerlig politik.

Når regeringen i den seneste finanslov forærer 500 millioner til de allerrigeste i landet ved at lempe formueskatten og tager 500 millioner fra de arbejdsløse med den anden hånd, så er det svært at se, at regeringen fører socialdemokratisk politik.

Lykketoft siger oven i købet, at nedskæringerne for de fattige ikke er i modstrid med Socialdemokratiets grundholdning. “De ting, vi gør anderledes end ønsket af SiD-ledelsen, gør vi ikke overvejende, fordi vi er tvunget til det af mandatsammensætning og koalitionsmuligheder... Jeg tror ikke, der er nogen afgrundsdyb afstand mellem Marianne Jelveds og socialdemokraternes projekt,” har Mogens Lykketoft udtalt til Det Fri Aktuelt. Dagpengeforringelserne er altså i følge Lykketoft socialdemokratisk politik.

Hvordan kan Lykketoft forvente, at Socialdemokratiets vælgere vil være taknemmelige overfor regeringen, når den så dygtigt har undgået, at opsvinget er kommet almindelige mennesker til gode. Fx er faldet i arbejdsløsheden minimalt, og skyldes for en stor dels vedkommende, at man har sendt folk ud i meningsløst tvangsarbejde. Der mangler, som Hardy Hansen siger, stadig en halv million job.

Hardy Hansens problem

Problemet med Hardy Hansen er imidlertid, at han begrænser sig til at kritisere regeringen og ledelsen i Socialdemokratiet.

I stedet for at stikke en kniv ryggen på Ri-Buschaufførerne, kunne han have bakket dem 100% op. Han kunne bakke de århusianske skraldemænd op, og han kunne have været med til at organisere modstanden mod finansloven. Så ville han som formand for landets næststørste fagforbund for alvor kunne gøre en forskel.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 126

Flere numre fra 1996

Siden er vist 1687 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside