Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 126 – 11. januar 1996 – side 7

Nyhavn

Ingen udendørs øl i Nyhavn

I øjeblikket arbejder RBF på at gøre blokaden mod de 14 restauranter, som ikke vil tegne overenskomst, så effektiv så mulig. De forhandler i øjeblikket med 3-4 forbund om deltagelse i sympatikonflikten. Det skulle lukke de sidste huller.

RBF har gode kort på hånden til at vinde konflikten. En omfattende sympatikonflikt kan gøre det umuligt for de konfliktramte restauratører at køre deres restaurant. Blokaden vil for alvor blive effektiv, når sæsonen starter til april.

Udendørs er det ikke tilladt at sælge øl på flasker, men hverken De Forenede Bryggerier eller Faxe vil levere fadøl til de konfliktramte restauranter.

Mogens Frederiksen fra RBF siger, at han ikke kan se, hvordan restauratørerne vil klare at få øl til udendørssalget. Restauranterne kan heller ikke få trykt reklamer eller fjernet skrald. R98, som står for al renovation i Nyhavn, har også tilsluttet sig sympatiaktionen.

“Her i januar er der stille, men når sæsonen starter i april, vil sympatikonflikten give restauratørerne store problemer,” siger Mogens Frederiksen.

Hvis du skal have en hyggelig aften i Nyhavn, så gå i en stor bue udenom følgende værtshuse, der ikke har tegnet overenskomst:

M/S Øresund, Leonore Christine, Café Sars, Cap Horn, Elverhøj, Skipperkroen, Café Fisken, Canaletto, Nyhavnskroen, Restaurant Nyhavn, Hereford House, Café Bravissimo, Mc Joyce Choise og Café Charlottenborg.

Flere artikler fra nr. 126

Flere numre fra 1996

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1726 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside