Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 127 – 25. januar 1996 – side 2

Frede Farmand: “Løgneren fra Auschwitz”

Sandheden om løgnen

Johan Elkjær

Bogen handler om nazisten Thies Christoffersen, som blev smidt ud af Kollund af den samme antinazistiske bevægelse, der smed nazisterne ud af Kværs i efteråret 94.

Thies har været nazist, fra han var ganske ung, og han har været nazistisk befalingsmand i koncentrationslejren Auschwitz.

Som den nazistiske udgave af historien, revisionismen, benægter han eksistensen af dødslejre og udryddelsen af 6 millioner jøder: “Jeg har i min tid i Auschwitz ikke bemærket de ringeste tegn på masseudryddelse,” skriver Thies i sin bog “Die Auschwitzlüge”.

Bogen dokumenterer hvorledes revisionismen gennem manipulationer og retssager har forsøgt at så tvivl om de nazistiske forbrydelser.

Udover at jøderne fungerede som et fjendebillede, der kunne samle den tyske nazisme – nøjagtig som de danske nazister i dag prøver at samle racister med hetz og terror mod “fremmede” – så nazisterne et “racereligiøst” formål med udryddelse.

Gennem en total renselse af den ariske race skulle et nyt gudsmenneske opstå. Frede Farmand beskriver denne ufattelige dimension af nazismen grundigt gennem citater og bidrager dermed til forklaringen på udryddelsens enorme omfang og karakter.

Bogens mest brugbare afsnit er en gennemgang af de sidste 20 års forsøg på at genopbygge den nazistiske bevægelse. Hvordan der er en lige linje fra de gamle grupper af tidligere SS officerer til dagens nazister i Greve.

At der er internationalt samarbejde mellem den gruppe, der stod bag terrorbomben mod FBI  med flere hundrede døde til følge og det internationale naziparti, NSDAP/AO der har sæde i USA.

Formanden for dette parti, Gary Lauck, blev i 1995 arresteret i Greve og er siden udleveret til retsforfølgelse i Tyskland.

Men når det handler om hvordan, vi skal føre kampen mod nazismen, er Frede Farmand desværre ikke til megen hjælp.

Frede Farmand:
Løgneren fra Auschwitz – og løgnens børn.
Modtryk 1995

Flere artikler fra nr. 127

Flere numre fra 1996

Se flere artikler af forfatter:
Johan Elkjær

Siden er vist 1854 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside