Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 128 – 8. februar 1996 – side 2

Naziterror må mødes med demonstrationer

Efter et racistisk angreb på en pizzabar i Århus er der taget initiativ til at demonstrere mod racisme.

I Århus-forstaden Lystrup blev Efesos Pizzeria natten til den 30. januar udsat for et racistisk angreb.

Med skud fra en pumpgun blev ruderne smadret og en seddel med beskeden “rejs hjem" blev efterladt på gulvet.

Men beboerne i Lystrup vil ikke finde sig i at racister hærger i deres område. Derfor har nogle af dem taget initiativ til en demonstration mod racisme foran pizzeriaet tirsdag den 6. februar.

“Vi er dybt chokerede over skudepisoden og opfordrer borgerne i Lystrup til at møde op foran pizzeriaet... for på den måde at demonstrere deres afsky for racisterne iblandt os,” udtaler en af initiativtagerne Erik Andersen til Århus Stiftstidende.

Nazi-radio i forhindringer

På grund af modstand mod opsætningen af en sendemast ser det ud til, at det ikke lykkes nazisterne at få deres radio i luften før fristen udløber i slutningen af februar.

Men udsigten til at nazisterne må vinke farvel til deres radio, betyder ikke, at de stopper deres aktivitet. Inden for den sidste måned har der været to tilfælde af racistisk hærværk. Der er stadig grund til at reagere mod nazisternes terror.

Den 20. januar blev der sat ild på to indvandreres klublejligheder i Skive. Forinden, i begyndelsen af januar, var de to indvandrere blevet opsøgt af tre skinheads, der kom med kommentarer som “død over flygtninge” og “vi ved I har danske kærester”.

Racistisk motiv

De samme tre skinheads blev set udenfor klublejlighederne kort før branden blev påsat. Desuden fandt politiet et malet hagekors i nærheden. Det fik politiet i Skive til at udtale, at motivet til brandene var racistisk, og de tre unge skinheads er blevet efterlyst.

Nazisterne bruger vold og terror til at bygge op og til at blive flere. Selvom de går stille med dørene i øjeblikket, fortsætter de deres aktiviteter, og er således en fysisk trussel for indvandrere og anti-nazister landet over.

Som i Lystrup må de mødes med modstand hver gang de stikker næsen frem.

Flere artikler fra nr. 128

Flere numre fra 1996

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Siden er vist 1747 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside