Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 128 – 8. februar 1996 – side 7

Oprør i Socialdemokratiet

Utilfredsheden breder sig

Flere og flere SiD-afdelinger tilslutter sig SiD-Aalborgs initiativ om at droppe den økonomiske støtte til Socialdemokratiet.

Allerede i december henvendte samtlige SiDs 37 formænd i Nordjylland sig til forbundet for at få støtten til partiet droppet. De repræsenterer i alt over 30.000 medlemmer.

I Aalborg opfordrede SiD-bygge&anlægs bestyrelse medlemmerne til at fravælge den økonomiske støtte, og den 2. februar havde 605 ud af 1800 medlemmer fulgt opfordringen. SiD-Brønderslev opfordrer nu også sine medlemmer til at gøre det. Ved en forespørgsel i SiD-Them ved Silkeborg sagde kun 5 ud af afdelingens 500 medlemmer ja til at fortsætte den økonomiske støtte til Socialdemokratiet.

Sid-Bornholm Øst og SiD-Transport i Esbjerg indstiller nu også støtten. 200 af SiD-Esbjergs 1300 havne- og lagerarbejdere har meddelt, at de ikke længere vil støtte Socialdemokratiet.

SiD-Tyborøn-Harboøre vil i den kommende tid diskutere initiativet med medlemmerne. SiD i Faaborg og ledende SiD’ere på Sjælland og Lolland-Falster mener, at støtten skal tages op til debat. SiD-Holstebro har afsendt breve til lokale og landspolitikere i protest mod den nye finanslov.

“Næste gang, der kommer ansøgninger fra Socialdemokratiet, vil de næppe kunne regne med støtte herfra,” siger formand Børge Jensen Sandbæk.

Flere artikler fra nr. 128

Flere numre fra 1996

Siden er vist 1447 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside