Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 129 – 22. februar 1996 – side 2

Lukker øjnene for diskrimination

Arbejdsministeriets lovforslag mod racediskrimination på arbejdsmarkedet er uden virkning. I Sverige har en lignende lov været gældende i to år, og endnu har det ikke været muligt at rejse en eneste sag over for domstolene.

I Storbritannien har der været en lignende lov i 30 år. Selv om loven er blevet strammet op to gange, og der er indført en kommission og en særdomstol til at tage sig af klager over racediskrimination, får klagerne kun medhold i 11 pct. af sagerne.

Problemer er, at domstolene lukker øjnene for selv den mest åbenlyse diskrimination. I forvejen er det fx forbudt at udelukke folk fra diskotekerne på grund af hudfarve. Alligevel kunne Z-TV for nylig dokumentere, at folk med en mørkere hud ikke blev lukket ind. Politiet fulgte Z-TV’s optagelser, men mente ikke, at der foregik noget ulovligt.

Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination har lavet en undersøgelse, hvor de afslørede, at 50 pct. af virksomhederne ikke ønskede at ansætte folk med “fremmedartede” navne.

Hykleriet bliver totalt, når danske erhvervsvirksomheder klager over, at de ikke kan få tilstrækkeligt mange unge til at søge de tekniske uddannelser. Samtidig er der masser af unge lærlinge, som ikke kan få praktikplads og derfor må tage hele uddannelsen på tekniske skoler. Af dem er folk med de “fremmedartede” navne meget overrepræsenteret.

Flere artikler fra nr. 129

Flere numre fra 1996

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Siden er vist 1561 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside