Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 129 – 22. februar 1996 – side 2

Bogudsalg

Billige, men gode bøger

Nu er det igen tid for det årlige bogudsalg, som starter 21. februar. Socialistisk Arbejderavis har nogle forslag til gode, nedsatte bøger.

Boghandlerne udgiver et fælles katalog til hele landet. I det er nr. 477 et af årets bedste køb, Fra folketinget til celle 290: Arne Munch-Petersens skæbne, som er den tidligere DKP-formands gribende og grundige bog om den tidligere kommunistiske folketingsmands forsvinden i Stalins fængsel (88 kr.).

Nr. 439, Hemming Hartmann-Petersens bog om den afdøde sagfører, Carl Madsen – en glad kommunist, er en smagsprøve på den gamle kommunists lune og had til klassedomstolene og kapitalismen (60 kr.). Der er også klassehad at hente i nr. 449, Hans Kirks Breve fra Horserød, som er den kommunistiske forfatters protestbreve mod interneringen af danske kommunister i Horserød-lejren (30 kr.).

I roman-tilbuddene er nr. 136, Navene Gordimers Min søns historie, et godt tilbud fra den Nobelpris-belønnede sydafrikanske forfatters modstand mod apartheid-regimet (60 kr.). Og der er romaner af Gabriel Garcia Marquez og Haldór Laxness, som ikke er nok nedsatte til at blive nævnt her.

 

Men der ligger nogle gode tilbud i kataloget fra Biblioteksboghandelen i København (tlf. 33 13 25 27).

Især dette katalogs nr. 3032 er en klassiker på alle socialisters boghylde: Carsten Jørgensens bog om de danske Spaniens-frivillige, Fra Bjelkes Alle til Barcelona, (30 kr.) er aktuel. fordi den spanske borgerkrig i juli 1996 har 60-årsdag for krigens udbrud, og mange har set Ken Loachs film Land & Freedom.

Bogen er den bedste gennemgang af de danske frivillige, og har et rigtigt godt afsnit om en dansk venstrefløjskritiker af folkefrontens nederlagspolitik og hans dramatiske oplevelser i republikkens kommunistiske fængselsceller.

Flere artikler fra nr. 129

Flere numre fra 1996

Siden er vist 931 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside