Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 13 – Oktober 1985 – side 2

Ud at se med DKP

Tom Christiansen

Traditionen tro har der igen været demonstration på Christiansborg Slotsplads i anledning af folketingets åbning.

Navnlig på baggrund af de store strejker i foråret var demonstrationen et slag i luften. Den kommer ikke til at ændre et komma i de overgreb, som Schlüter-regeringen har planlagt at gennemføre i den kommende tid.

Grunden til den ringe opbakning skal søges i, at der ikke er sket særlig meget på arbejdspladserne siden sommerferien. Regeringen og den samlede arbejdsgiverfront stod imod massestrejkerne omkring påske. De var i stand til at knække strejken på Århus Oliefabrik og strejken på de københavnske bryggerier. Hvad skulle en tandløs demonstration og en enkelt dags strejke kunne ændre? Nej vel, men det er altså den form for »kamp«, som socialdemokraterne i fællesorganisationen og DKP’ere i den storkøbenhavnske tillidsmandsring foretrækker.

De havde travlt under forårets massestrejker med at få os tilbage i arbejde. De undlod under bryggeristrejken at organisere støtte og åbne kasserne i solidaritet med de strejkende bryggeriarbejdere. Det gjorde de, fordi de er bange for aktiviteter, som de ikke selv kan styre. De ønsker ikke, at arbejdspladserne selv skal overtage ledelsen af aktiviteterne.

Det lykkedes dem at være med til at stoppe strejkerne i foråret. Og bryggeriarbejderne tabte deres kamp, fordi de kom til at stå isoleret. Derfor er der i dag ikke ret stor tillid til egne kræfter på arbejdspladserne. Ingen aktivitet, og ingen styrke at demonstrere på Christiansborg Slotsplads. Og derfor kan Schlüter og hans kumpaner stadig gennemføre deres overgreb.

I stedet for at arrangere storstilede aktionsdage, demonstrationer osv. skal kræfterne bruges til at genopbygge tilliden på gulvplanet. Vi må fra arbejdspladserne støtte strejker på andre arbejdspladser. Diskutere med vores kolleger om kampen mod racisme, og solidaritet med arbejderklassen i Sydafrika mod apartheid og kapitalisme. Det er kun gennem solidariteten og aktiviteterne på arbejdspladserne. at man kan hygge et alternativ til socialdemokraterne og de ledende DKP’ere i den storkøbenhavnske tillidsmandsring, som har vist, at de ingenting vil!

Flere artikler fra nr. 13

Flere numre fra 1985

Se flere artikler om emnet:
DKP

Se flere artikler af forfatter:
Tom Christiansen

Siden er vist 1327 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside