Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 137 – 13. juni 1996 – side 2

Kogalskab

Galskab at lempe eksportforbud

Den danske landbrugsminister er parat til at sætte menneskeliv på spil for at redde landbrugets eksport til Storbritannien.

Samtidig med, at den britiske regering har fundet 5 nye tilfælde af Creutzfeldt Jakobs-syndromet, har den danske landbrugsminister i EU stemt for at lempe eksportforbuddet mod britiske kvægprodukter som tyresæd, talg og gelatine.

Ingen ved nok til at udelukke, at smitten kan sprede sig via de produkter. Tværtimod taler alt for, at smittet kvæg kan overføre smitten til sit afkom og dermed også gennem tyresæd. At lempe forbuddet er derfor at spille hasard med menneskeliv.

Argumentationen for lempelsen er, at regeringen i Storbritannien hævder, at sygdommen er under kontrol. Men med de nye tilfælde er antallet af tilfælde af Creutzfeldt Jakob-syndromet, forårsaget af kogalskab, nu oppe på 16, mens man kun kender ét tilfælde i resten af verden.

Påstand

Deres påstand om, at kvæg, der er mindre end 30 måneder gammelt, skulle være smittefrit, er en løgn, der kun gavner britisk landbrugseksport.

Kogalskab har så lang inkubationstid, at meget ungkvæg kan være smittet, uden at nogen ved det.

Tvivl

Tvivlen kom ikke forbrugerne til gode. Landbrugsministeren accepterer faktisk risikoen for, at mennesker kan blive smittet og dø.

Alt imens der dukker flere og flere tilfælde af unge britere op, der har fået Creutzfeldt Jakobs-syndrom, så har hensynet til Danmarks fødevareeksport til England betydet, at den danske regering har givet efter for briternes pres.

Fødevareindustriens profit er vigtigere end befolkningens sundhed og sikkerhed for at få produkter, der ikke er sundhedsskadelige.

Flere artikler fra nr. 137

Flere numre fra 1996

Siden er vist 1080 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside