Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 137 – 13. juni 1996 – side 2

Larry Clark: “Kids”

Det du ikke ser i Beverly Hills

Martin B. Johansen

Larry Clarks’ debutfilm, Kids, har skabt en masse forfærdede kommentarer. Filmen er i sin enkelhed en hudløs beskrivelse af unges brug af narko, sex og alkohol.

I USA og Storbritannien har biografer nægtet at vise filmen. Danske kritikeres reaktion er mere behersket og konstaterer, at “sådan er det heldigvis ikke her”.

Det er bemærkelsesværdigt, at filmen kan fremkalde så mange løftede pegefingre. Trods alt er dens klientel mere “typisk” end Beverly Hills’. Men der kommer ingen løftede pegefingre overfor Beverly Hills, på trods af at serien ligesom Kids handler om unges forhold til sex, vold og stoffer.

Men det bliver ved antydningerne i Beverly Hills. Og i serien er der hele tiden en vej ud af problemerne; i hvert fald bliver ingen af hovedpersonerne varigt ramte af vold, stofmisbrug osv. (i værste fald glider de ud af serien).
 

I Kids kan man hele tiden ane, at de unge bevæger sig på kanten af afgrunden. For eksempel da de unge gennemtæver en tilfældig per son; og kommer i tvivl, om de har dræbt ham. Eller da pigen Jennie opdager, at hendes første og eneste seksuelle bekendtskab har smittet hende med AIDS.

Her er der ingen vej tilbage. Jennie må se i øjnene, at hun skal dø, mens hun styrter rundt for at finde fyren Telly, der har smittet hende. Hun finder ham til sidst, i færd med det, der for ham er det eneste værdifulde: At komme i seng med så mange jomfruer som muligt.

Filmen præsenteres som “årets mest kontroversielle film”. Men den er nok mest kontroversiel for folk med skyklapper per for øjnene, som tror, at BeverlyHills er den virkelige verden. For andre vil filmen virke langtrukken bortset fra de scener, hvor den er direkte frastødende.

I stedet for at lade sig  chokere over “ungdommens mangel på moral”, bør filmen tjene som et vigtigt argument for, at vores samfund er bundråddent, når det kun kan tilbyde ungdommen en afgrund af håbløshed.

“Kids”. Instrueret af Larry Clark. Medvirkende: Leo Fitzpatrick, Cloe Sevigne. Går i “Grand” i København samt “Øst for Paradis” i Århus.

Billedtekst:
“Kids” viser, hvor bundråddent samfundet er, når det kun har håbløshed at tilbyde unge.

Flere artikler fra nr. 137

Flere numre fra 1996

Se flere artikler af forfatter:
Martin B. Johansen

Siden er vist 1026 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside