Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 137 – 13. juni 1996 – side 3

Tyrkiet

Politi går amok

Selv om Tyrkiet prøver på at fremstå som et demokrati, der overholder menneskerettighederne, er overgreb mod venstreorienterede stadig almindelig praksis.

Det tyrkiske politi slagtede i starten af juni en demonstration, der krævede retten til at organisere sig i en fagforening.

Hundredvis af politifolk tævede løs på demonstrationsdeltagerne fra fagforeningen KESK, som har 3 mill. offentligt ansatte organiseret. Fagforeningen, der er kendt ulovlig af den tyrkiske regering, prøvede at gennemføre en fredelig demonstration i Istanbul, mens der blev afholdt et FN-topmøde i byen.

Alligevel havde politi i kampuniform posteret sig flere steder i byen. Og ved indfaldsvejene blev adskillige hundrede arresteret, fordi de var mistænkt for at ville deltage i demonstrationen.

Med uhørt brutalitet gik denteditetsile.. politi og sikkerhedsstyrker løs på demonstrationen. Adskillige blev kvæstet, og både demonstrationsdeltagere og tyrkiske journalister, der overværede demonstrationen, blev arresteret. Samtidig startede der en arrestationsbølge af fagligt aktive. Ca. 2.000 mennesker er arresteret, deriblandt hele KESK’s ledelse.

Overgreb

Det er blot det seneste af en stribe overgreb, den tyrkiske regering har udøvet mod fagligt aktive og venstrefløjen. F.eks. gik politiet mod 1. maj-demonstrationen i Istanbul.

I januar var der ligeledes en arrestationsbølge, hvor ca. 1.000 venstreorienterede blev spærret inde på et stadion, og en journalist fra en venstreorienteret avis blev dræbt.

Flere artikler fra nr. 137

Flere numre fra 1996

Se flere artikler om emnet:
Tyrkiet

Siden er vist 1148 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside