Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 139 – 1. august 1996 – side 1

Sådan fejrer Socialdemokratiet 125 års jubilæum

Tvang, ulighed og liberalisme

Mens socialdemokratisk ideologi i 60’erne og 70’erne handlede om at skabe større lighed i samfundet – ikke mindst gennem en lige adgang til uddannelse – er lighed i dag kun noget, der bliver hevet frem i skåltalerne.

I praksis styrer regeringen mod et mere ulige samfund. De ønsker ganske vist endnu ikke at gennemføre det borgerlige forslag om allerede i folkeskolen at sortere den elite, som i fremtiden skal herske i samfundet, fra de mange hvis fremtid er forudbestemt til lønslaveri.

De riges afkom

Men deres udsultning af folkeskolen, hævelse af klassekvotienterne og bekymring for at hensynet til svage elever forhindrer eliten i at møve sig frem, peger i den samme retning.

I de rige ghettoer i Nordsjælland har kommunerne råd til at bruge dobbelt så mange penge pr. elev i folkeskolerne, som de fattige kommuner. Og er det ikke nok, kan overklassen jo bare sende deres afkom på privatskole.

Socialdemokratiets lighedstanker er opgivet til fordel for den liberalistiske ideologi, hvor frihed handler om at forsvare det rige mindretals ret til at berige sig på flertallets vegne.

Opbyg det socialistiske alternativ – gå med i IS

Flere artikler fra nr. 139

Flere numre fra 1996

Siden er vist 1593 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside