Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 149 – 19. december 1996 – side 2

Læserbrev

Vælg side for fred på Nørrebro

Freddie Nielsen

Lørdag d. 7. dec. var der fakkeltog fra Blågårds Plads, under parolen “Nørrebro for fred”. Initiativet var affødt af skuddene mod nærpolitistationen, og ganske rimeligt, for hvem vil ikke gerne være fri for skyderier i vore gader.

Men – og der er et stort men.

Fred, ja. Men fred fra hvad? Fred for hvem? Det hele var så diffust, at det nemt kunne kaste mere benzin på den hetz, som aviserne og politiet fører mod især 2.-generations indvandrere, så snart bare en enkelt person slår en prut.

Det er nødvendigt at vælge side. At vælge side imod hetzen, imod at mere politi er svaret, og for at samfundet har en pligt til at løse de sociale problemer.

Det er nødvendigt at fokusere på, at problemerne er sociale, og gå imod alt pladderet om kulturforskelle, der jo i sidste ende er en lang række af insinuationer. Når alt kommer til alt, så er det jo meget svært at finde kulturer, hvor det er god tone at skyde vildt i gaderne.

Det mest oplivende var faktisk at Internationale Socialister mødte op med skilte, der markerede, at nogen faktisk havde valgt side.

Freddie Nielsen, Indre Nørrebro

Flere artikler fra nr. 149

Flere numre fra 1996

Se flere artikler af forfatter:
Freddie Nielsen

Siden er vist 1216 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside