Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 149 – 19. december 1996 – side 2

Kulturby 96

Finkulturelt orgie for overklassen

Jakob Nerup

Kulturby 96 er endelig slut. Forhåbentlig mindskes det daglige bombardament af intetsigende begreber a la “byens rum”, “kulturel infrastruktur”, som den kulturelle elite har fyldt os med. Alt imens de roste sig selv, skaffede hinanden jobs og fyldte lommerne med vores penge.

På falderebet diskuterer eliten, hvorfor det ikke lykkedes dem at skabe noget nyt, noget provokerende eller blot sætte en ny kulturdebat i gang. De har ikke noget svar, fordi de selv er en del af problemet. Nemlig deres postmodernistiske opfattelser af verden og kulturen, som f.eks. kulturby ‘96-leder Trevor Davies siger det: “Jeg tror, kaos bliver større, og man skal ligesom leve i kaos i tilstrækkelig lang tid, til man bliver træt af det.” Derfor udeblev indholdet og det endte i et orgie i finkulturel æstetik forbeholdt overklassen og de intelektuelle.

Undersøgelser viser entydigt kulturens klassedeling. Kun hver tiende arbejder har brugt kulturbyen, mens hver 3 af de rige gjorde det flere gange. Bemærkelsesværdigt er det også, at kun 16% af Socialdemokratiets vælgere har deltaget, samtidig med at det er de socialdemokratiske borgmestre, der har financieret de 500 millioner som det offentlige har bidraget med.

Men de rige og deres supportere nøjedes ikke med at lave kultur for sig selv. Det københavnske handelsliv fik en ekstra omsætning på 600 millioner og reklame for mindst 40 millioner i udlandet.

De utallige kulturhonorarer, store middage og receptioner for de udvalgte har tømt kulturkassen, mens der ikke blev flere penge til de kulturelt og socialt svigtede i Sydhavnen eller Nordvest-kvarteret.

Flere artikler fra nr. 149

Flere numre fra 1996

Se flere artikler om emnet:
Kunst og kultur

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 2153 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside