Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 15 – December 1985 – side 2

Socialdemokraterne bøjer sig for racisterne

Snup dem ved grænsen

Regeringens flygtningepolitik bliver strammet en tand – med støtte fra Socialdemokratiet. Flygtningene skal vurderes som kvæg på et kødmarked ved grænsen. Hensynet til dansk økonomi og de borgerlige og socialdemokratiske kernevælgeres modstand mod flere flygtninge går forud for solidaritet med folk i nød.

Ændringsforslaget til udlændingeloven indebærer, at flygtninge umiddelbart efter ankomsten til Danmark skal afhøres af først Direktoratet for Udlændinge og dernæst af repræsentanter for Dansk Flygtningehjælp. Hvis begge instanser anser ansøgningen for »åbenbar grundløs«, skal flygtningen straks udvises af landet uden mulighed for appel til Flygtningenævnet.

2. og 3. behandling af forslaget sker i begyndelsen af december. Det ventes at blive vedtaget, fordi den »ansvarlige« opposition fra Socialdemokratiet støtter regeringens stramningsplaner. Målet med stramningen er ifølge regeringen og Socialdemokratiet at nedbringe ventetiden for afgørelser i flygtningesager. Der er lagt op til en hasteprocedure på ca. en uge, for at flygtningene enten kan komme videre i systemet eller blive smidt ud.

Men motivet for stramningerne er helt andre. Det handler om at nedbringe antallet af flygtninge ved at fratage dem mulighederne for at appellere et afslag om asylsøgerstatus.

Asylsøgerens retssikkerhed bliver klart forværret af den manglende appelmulighed. Hvis en flygtning bliver afvist »ved grænsen«, er sagen afsluttet og vedkommende henvist til et andet lands forgodtbefindende.

En opgørelse viser, at ud af de tidligere afslag fra Direktoratet for Udlændinge har ca. 30% fået omstødt afgørelsen i Flygtningenævnet. Det får de ikke med den nye lov!

Billedtekst:
Racisme stoppes ikke ved at holde flygtningene ude af landet.

Flere artikler fra nr. 15

Flere numre fra 1985

Siden er vist 1118 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside