Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 151 – 30. januar 1997 – side 2

Plads til racisme i Socialdemokratiet?

Tidligere formand for Socialdemokratiets Ungdom mener ikke, at der er plads til flere folk med en anden hudfarve i Danmark.

Birte Weiss “bekæmper” narkoen på Vesterbro ved at sørge for at udlændinge bliver smidt ud af landet, hvis de pusher.

[ Birthe Weiss ]

Birthe Weiss kan ikke fjerne narkoproblemer med udvisninger af pushere.

Det fjerner hverken narkotikaen eller narkomanerne. Det er sociale problemer, som regeringen ikke evner at gøre noget ved. Men det får regeringen til at se handlekraftig ud, når en farvet person “bliver taget i kraven og ført ud af landet”, som Birte Weiss stolt sagde på TV. Udvisningen er en ekstra straf til “fremmede” og ren apartheid.

Men regeringens apartheidpolitik er ikke nok for tidligere DSU-formand Henrik Sass Larsen. I Det fri Aktuelt siger han, at han helst så, at Socialdemokratiet høster vælgere hos Fremskridtspartiet og Dansk Folkeparti og “gør op med de fremmede”.

Efter hans mening skal det ske ved boligkvotering for indvandrere, speciel kontrol med indvandrerbørns skolegang, og “håndfasthed” fra de sociale myndigheder. Og så skal der færre ikke-europæere til Danmark. “Det går godt med de bosniske flygtninge i Danmark, men det er tvivlsomt, hvad nytten er af, at somaliere og afghanere kommer til Danmark.”

Forskellen på somaliere og bosniere er hudfarven! Er der plads i Socialdemokratiet til en mand, som åbenlyst ønsker alle ikke-hvide personer holdt ude fra Danmark?

Flere artikler fra nr. 151

Flere numre fra 1997

Siden er vist 1135 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside