Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 151 – 30. januar 1997 – side 3

Strejkebevægelse i Sydkorea

- Vi kæmper for friheden

Den omfattende strejkebevægelse mod regimet i Sydkorea fortsætter. Regeringens brutale fremfærd har kun styrket modstanden.

Strejker siden december har svækket Sydkoreas regering. Modstanden mod regeringen er styrket i takt med regeringens hårde politik over for demonstranter og strejkende.

[ Demo Sydkorea ]

De sydkoreanske arbejderes kamp rokker ved myten om de asiatiske tiger-økonomiers usårlighed

I stedet for at skræmme modstanden væk har politiets tåregasangreb mod demonstranter helt ned i undergrundsbanerne forstærket modstanden.

Økonomer vurderer, at strejkerne har kostet 20 milliarder kroner i tabt fortjeneste. Præsident Kim Young Sam har måttet love at overveje indrømmelser.

Fagforeningslederne er kommet ud af deres asyl i Seouls domkirke og talte søndag d. 26. januar til en af de hidtil største demonstrationer.

Strejkerne foregår for øjeblikket i mindre målestok, men strejkelederne siger, de vil fremskynde generalstrejken, som oprindeligt er varslet til 18. februar, hvis ikke kravet om afgørende ændringer i arbejdsmarkedslovene bliver indfriet.

Kup

Lovene blev indført ved en kupagtig aktion før jul og gør det nemmere for arbejdsgivere at fyre arbejdere og udskyder legaliseringen af fagforeninger til 2002.

De to største oppositionspartier, Kim Dae Jungs “Nationalkongressen for ny politik” og Kim Jong Pils “Forenede Liberale Demokrater”, forsøger at bygge på regeringens manglende popularitet.

Men de er enige med regeringen i, at arbejderne skal betale for at genskabe virksomhedernes profitter. De angreb Kim Young Sam for at opføre sig udemokratisk, men de nægtede at støtte strejkerne.

Strejkerne har gennemhullet myten om social stabilitet og demokrati i Sydkorea og vist arbejdernes magt som alternativ til de herskendes partier.

Lederen af en af de forbudte fagforeninger, Kwon Young-kil, sagde til de 200.000 demonstrerende søndag: “Vores sag gælder friheden, ikke bare for 12 millioner arbejdere, men for alle Sydkoreas 40 millioner mennesker.”

Flere artikler fra nr. 151

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Sydkorea

Siden er vist 1657 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside