Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 151 – 30. januar 1997 – side 7

Eternitten (Aalborg)

Driftsklare uden ledere

Efter at have strejket to gange på 14 dage mod diktatoriske formænd, viser arbejderne på Dansk Eternit i Aalborg nu at det kan lade sig gøre at producere uden ledere til at koste rundt med sig.

Afdelingsledere og formænd har holdt “faglige møder” og ikke vist sig i afdelingerne siden arbejderne og ledelsen indgik en samarbejdsaftale, som gjorde, at arbejderne genoptog arbejdet.

Mellemlederne ser aftalen som et “indhug i deres ledelsesret”, og de truer med ikke at ville “sikre den videre drift”.

“Vi savner dem sådan set ikke i produktionen,” siger Henrik Pedersen, fællestillidsmand, til Socialistisk Arbejderavis, “og driften foregår udmærket uden dem. Faktisk bedre. Produktionstallene for en af deres ‘strejkedage’ er bedre end de plejer at være. De er godt i gang med at gøre sig selv overflødige, og det er vi ikke kede af,” siger Henrik Pedersen.

Optimering

Aftalen med ledelsen siger, at normale samarbejdsprocedurer skal gælde, når medarbejdere flyttes rundt på virksomheden, til enten dårligere vagter eller mere kedeligt arbejde. Lederne har hidtil foretaget flytningerne selv, som straf mod fagligt aktive, og kaldt det “optimering af produktionen”.

En eventuel optimering skal nu planlægges og besluttes af afdelingssamarbejdsudvalgene, som består af afdelingens tillidsmand, en medarbejderrepræsentant, formanden og afdelingslederen. Men mellemlederne føler sig åbenbart overflødige, når de ikke kan bevare deres diktatoriske beføjelser.

Flere artikler fra nr. 151

Flere numre fra 1997

Siden er vist 1448 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside