Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 152 – 13. februar 1997 – side 2

Sætter kikkerten for det blinde øje

Politiet vil ikke undersøge oplysninger om, at danske nazister har været på bombekursus i Tyskland.

Det er ikke underligt, at politiet er kørt fast i efterforskningen af attentatet mod Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i København 16. marts 1992, hvor Henrik Christensen blev dræbt af en brevbombe. Politiet nægter at følge de spor, som peger på det nazistiske miljø.

Eva Bøgild, journalist på månedsbladet Press, fortæller til Socialistisk Arbejderavis, at hun for nyligt gjorde politiet opmærksom på et interview fra 1994 med den tyske nazist Ingo Hasselbach, som var hoppet af fra en position som leder af en voldelig nazistisk gruppe i Berlin.

Bombeekspert

Gruppen holdt til i et hus, hvor der også var en bombeekspert, som i følge Ingo Hasselbach instruerede i konstruktion af bomber.

Han fortalte Eva Bøgild, at danske nazister havde været til oplæring gennem længere tid.

“Ingos mor modtog en bombe, som ikke sprang. Angiveligt som hævn for Ingos afhopning,” fortæller Eva Bøgild. “Vi spurgte Ingo om han troede, der kunne være en forbindelse til bombemordet i Søllerødgade. Det synes han, lød sandsynligt.”

Socialistisk Arbejderavis spurgte politiet, om de ville efterforske disse nye oplysninger. Leder af drabsafdelingen, Kurt Jensen, kunne ikke huske noget om nogen afhopper og sagde, at han ikke sådan kunne tage udgangspunkt i, at bomben i Søllerødgade var sendt af nazister.

Neutrale

Politiet skal være neutrale, var Kurt Jensens argumentation. Men da der blev skudt gennem ruderne til lokalpolitistationen i Blågårdsgade i København, sagde politiet umiddelbart efter, at gerningsmændene skulle findes blandt en bestemt gruppe 2. generations indvandrere på Nørrebro.

Det viste sig imidlertid ikke at holde stik.

Politiet kan godt komme med racistiske anklager mod indvandrere, men de lukker øjnene, når det drejer sig om nazisternes terror.

Billedtekst:
Selv efter at politiet har afsløret nazi-bomber, tager de ikke den nazistiske trussel alvorligt.

Flere artikler fra nr. 152

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Bomben i Søllerødgade

Siden er vist 1812 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside