Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 152 – 13. februar 1997 – side 2

Hvad lyver de nu om?

Det er svært at tro på justitsministerens forsikring om PET’s uskyld. Regeringens løgneregister er simpelthen for langt.

I januar kom det frem, at H.C. Hansen havde løjet for befolkningen i Thule-sagen. Og at efterfølgende ministre fortsatte løgnen.

Ved afsløringen sagde både borgerlige og socialdemokratiske politikere, at man var nødt til at føre befolkningen bag lyset dengang, fordi det var under den kolde krig, men at løgnene er stoppet nu.

Nu afslører TV2, at Politiets Efterretningstjeneste, PET, har aflyttet et lovligt møde afholdt af det kurdiske eksilparlament og videregivet aflytningen til Tyrkiet, som i bogstaveligste forstand fører krig mod kurderne.

Afviser

Justitsminister Frank Jensen afviser TV2’s anklager og påstår, at PET ikke på noget tidspunkt har aflyttet kurdere i Danmark. Men hvilken interesse skulle TV2 have i at opdigte en sag mod PET endda uden at kunne præsentere beviser?

Det virker slet ikke sandsynligt, at PET ikke skulle have aflyttet eksilparlamentets møde. I 1993 var den tyrkiske rigspolitichef i Danmark og udvekslede telefon- og faxnumre med den danske rigspolitichef til brug ved samarbejde om terrorhandlinger. Den kurdiske organisation PKK anses af både den danske og den tyrkiske regering for at være terrorister, og der deltog folk fra PKK til mødet i det kurdiske eksilparlament.

Frank Jensen og PET-toppen er klappet i som østers. De ønsker ikke flere skandaler.

Men med Thule-sagen i baghovedet er spørgsmålet ikke om de lyver, men hvad de mon lyver om nu.

Flere artikler fra nr. 152

Flere numre fra 1997

Siden er vist 1049 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside