Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 152 – 13. februar 1997 – side 2

Krigen mod kurderne

Tom Christiansen

De uønskede – Kurdernes situation i Europa og Mellemøsten, af Lasse Budtz, Gert Petersen m.fl. Gyldendal. 176 sider, 188 kr.

Samtidig med TV2s afsløring af PETs aflytning af lovlige kurdiske møder i Danmark udgav Gyldendal “De uønskede” om kurdernes situation i Europa og Mellemøsten.

Uden at behandle aflytningssagen direkte leverer bogen faktisk en glimrende dokumentation for, at Politiets Efterretningstjeneste meget vel kunne stå bag aflytningen.

Det danske politi har tidligere som politiet i flere andre europæiske lande forfulgt og mistænkeliggjort kurdiske flygtninge af hensyn til NATO-samarbejdspartneren, Tyrkiet.

Den herskende klasse i Tyrkiet anerkender på ingen måde, at der eksisterer et kurdisk mindretal på trods af, at 25% af indbyggerne i Tyrkiet er kurdere.

Den tyrkiske regering har siden 1984 ført en åben krig mod kurderne. Krigen har indtil videre kostet 21.000 mennesker livet.

Alene siden 1992 er halvdelen af den kurdiske befolkning tvangsflyttet eller flygtet. 3.000 landsbyer er smadret af det tyrkiske militær og ca. 2 millioner mennesker er på flugt.

I krigen mod kurderne hører det også med, at det tyrkiske efterretningsvæsen nøje overvåger kurdere i eksil og har et detaljeret kendskab til deres aktiviteter i Danmark.

Aflytningen afsløret af TV2 er ikke det eneste eksempel på, at det danske politi – på trods af officielle protester mod Tyrkiets overtrædelse af menneskerettighederne – rækker deres kolleger i Tyrkiet en hjælpende hånd.

Da formanden for Kurdistankomiteen, Imdat Yilmas, blev skudt foran sin hoveddør i februar 1994, nægtede politiet at ‘tro’ andet end, at der var tale om et internt kurdisk oprør.

Kurdernes fjender fra den fascistiske organisation De Grå Ulve, som beviseligt står bag mord på venstreorienterede og kurdere i Tyrkiet, blev end ikke undersøgt.

Politiet afhørte 150 kurdere, men ingen tyrkere.

Det ligner efterhånden et mønster.

Flere artikler fra nr. 152

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Tyrkiet

Se flere artikler af forfatter:
Tom Christiansen

Siden er vist 1225 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside