Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 152 – 13. februar 1997 – side 2

Heksejagt mod Tvind

Undervisningsminister Ole Vig Jensens korstog mod Tvind-skolerne er udelukkende et forsøg på politisk at udradere en alternativ pædagogisk opfattelse.

På trods af mange års påstande om svindel er det endnu ikke lykkedes ministeren at få nogen domstol til at dømme skolerne.

Personsammenfald i skolebestyrelser og lærergrupper, som er kernen undervisningsministerens nuværende udfald mod Tvind, er ifølge Højskoleforeningens sekretariatsleder, Elo Madsen, ikke spor ulovligt.

Da Folketinget i efteråret måtte vedtage en særlov i stedet for at fratage Tvind tilskuddene til skolen administrativt skyldtes det udelukkende, at ministeriet var bange for at tabe sagen på gulvet, hvis den kom for en domstol. Med særloven kunne Tvind nemlig ikke anke afgørelsen til en domstol.

Men rigsrevisionens rapport, som lå bag særloven, mente ikke, at der var foregået noget ulovligt. Og mange af rigsrevisionens kritikpunkter blev senere draget i tvivl af det uafhængige firma, Coopers & Lybrandt.

Justitsmord

Tvind blev dengang “dømt” på mistanken, og undervisningsministeriet er på vej ud i endnu et justitsmord.

Kun fordi Tvinds pædagogik sætter spørgsmålstegn ved den klassedeling mellem håndens og åndens arbejde, der får folkeskolen til at svigte masser af arbejderklassens børn og unge.

Flere artikler fra nr. 152

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Uddannelse

Siden er vist 1649 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside