Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 152 – 13. februar 1997 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Åbn grænserne – Nej til Fort Europa

Birte Weiss’ og Poul Nyrups snak om at ophæve Danmarks retsforbehold over Maastricht-aftalen handler i bund og grund om at styrke 'Fort Europa', der kan holde flygtninge ude af Europa.

Birte Weiss mener, at det manglende samarbejde om flygtningepolitikken bl.a. betyder, at de afviste asylansøgere ikke bliver smidt ud hurtigt nok.

Og at der ikke bliver gjort en effektiv indsats for at forhindre illegale flygtninge i at opholde sig indenfor EU.

Men det er mange års imperialistisk udplyndring, der har skabt den fortvivlede situation i den fattige verden, som folk flygter fra.

Det er Vestens handels- og prispolitik, der udelukker de fattige lande fra at kunne sælge deres produkter på verdensmarkedet.

Det er vestlige banker, der tjener tykt på, at den fattige del af verden betaler mere i rente, end de får i udviklingshjælp.

Endelig er det den vestlige verdens finansorganisationer, Verdensbanken og Valutafonden, der kræver nedskæringer på socialhjælp og velfærdsydelser i den fattige verden for at fortsætte landenes kredit.

Imens betaler EU landmænd i Europa for at destruere fødevarer. Fx hæver danske landmænd EU-støtte for at transportere jersey-kalve til Frankrig, hvor de bliver slået ihjel og kødet destrueret. En hån mod den milliard mennesker, der lever på sultegrænsen i verden i dag.

Ingen ved, som miljøkommisær Ritt Bjerregård siger, hvor den næste flygtningestrøm opstår. Og heller ikke hvornår.

Derfor har den herskende klasse travlt med at forskanse sig selv og sine ophobede rigdomme mod de fattige i den tredje verden. Og derfor er Birte Weiss meget utålmodig efter at effektivisere Fort Europa.

Deres problem er bare, at almindelige mennesker i Europa ikke går ind for en effektivisering af EUs bureaukrati og kontrol.

Afstemningerne om Maastricht-aftalen i Danmark, Frankrig og Irland viser, at det kun er med nød og næppe, at de har fået deres union.

De fire danske forbehold er med til at bremse udviklingen af de riges europæiske union: Det er en yderligere grund til at afvise Weiss’ og Nyrups forsøg på at slippe af med retsforbeholdet.

Vi siger i stedet: Nej til EU – for åbne grænser.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 152

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
EU/EF

Siden er vist 1716 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside