Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 152 – 13. februar 1997 – side 7

Postarbejdere

Utilfredshed med overvågning

“Kontrol, kontrol, kontrol.” Sådan opleves hverdagen af de postbude, som er under forsøgsordningen med håndscannere.

Tillidsmand i Ballerup postkreds Ove Berthelsen siger til Socialistisk Arbejderavis: “Folkene er meget utilfredse med den mistillid og kontrol, som Post Danmarks ledelse udsætter dem for.”

Postbudene skal dokumentere deres arbejde elektronisk med håndscannerne flere gange om dagen. Forsøget kører i postkredsene Skjern, Ballerup og Holbæk. 1. august bliver det landsdækkende. Kontrollen er en del af den nye arbejdstidsaftale, som postarbejdernes forbund indgik med Post Danmark.

Kontrol

“Fyraftensakkorden” er afløst af fast daglig arbejdstid. I følge forbundet er det godt, at budene ikke bliver stressede og nedslidte, men for at holde tempoet oppe, har ledelsen fået indført kontrollen.

Budene på postkontoret i Måløv under Ballerup nægtede i to dage at bruge scannerne. “Men folk blev truet med bod,” fortæller tillidsmand Benny Frejsen.

“Vi er bange for, at ledelsen vil bruge kontrollen til at køre på enkeltpersoner,” siger Ove Berthelsen. Ledelsen benægter det, men udtalelser fra blandt andet postmester Frede Iversen i Ballerup bekræfter mistroen. “Er der nogle kiks i kvaliteten, kan vi trække i de rigtige håndtag,” udtalte han.

Og til lokal-tv i København sagde samme postmester, at scannerne er gode til at afsløre eventuel slendrian blandt postbudene.

Flere artikler fra nr. 152

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1230 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside