Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 152 – 13. februar 1997 – side 7

SiD-Brønderslev

Organiserer unge i tvangsarbejde

SiD i Brønderslev er begyndt at organisere tvangsaktiverede bistandsmodtagere. De kan blive medlemmer af fagforeningen for 40 kroner.

“Vi fik navnene på de tvangsaktiverede hos kommunen og opsøgte dem,” fortæller Orla Thomsen fra SiD i Brønderslev til Socialistisk Arbejderavis.

“De kom til møde, hvor vi blandt andet orienterede om, hvilke rettigheder de trods alt har. Kommunen har i nogle tilfælde trukket hele bistanden fra folk, hvis de ikke mødte op. De må kun trække 20 procent. Det kan i det hele taget have en forebyggende effekt, at kommunen ved, at vi holder øje med, hvad folk bliver sat til at lave.”

“Vi har eksempel på, at rengøringsassistenten på gymnasiet er blevet fyret, og at der senere er ansat to i jobtræning. Men det er svært at bevise, at det er det samme job, når de laver en ny jobbeskrivelse,” slutter Orla Thomsen.

De nyorganiserede unge er nu ved at planlægge næste møde i SiD. SiD i Brønderslev vil tage ideen op på distriktsmøde i Nordjylland. De håber, ideen vil sprede sig til andre afdelinger.

Kontakt SiD i Brønderslev for yderligere oplysninger: 98 82 03 18

Flere artikler fra nr. 152

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1059 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside