Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 154 – 13. marts 1997 – side 2

Hyklerisk helikoptertur

Indenrigsminister Birte Weiss åbnede det europæiske år mod racisme ved at flyve rundt i landet i en helikopter og uddele “stafetter mod racisme”.

Men den helikoptertur er rent hykleri. Hun er selv med til at undergrave det anti-racistiske initiativ.

Lige præcis Birte Weiss har nemlig stået i spidsen for usmagelige angreb på flygtninge og indvandrere. Det var hende, der gik i offensiven for at få vendt folkestemningen imod den udviste tamilske pige Citra Rajendram og svinede Citras støtter til.

Stramninger

Birte Weiss har også stået bag en række stramninger i udlændingeloven. Stramninger, der er blevet kritiseret af bl.a. Det Danske Center for Menneskerettigheder, Dansk Flygtningehjælp og af selv Amnesty International.

Birte Weiss har forsøgt at legitimere sine stramninger med slet skjulte påstande om, at udlændinge er kriminelle, nasser på samfundet osv. Med sin politik og sine holdninger er hun med til at ændre synet på udlændinge og legalisere racismen.

Ville indenrigsministeren virkelig udfordre racismen, kunne hun starte med at gå imod de politikere, der bruger flygtninge og indvandrere som syndebukke for systemets elendighed.

Se også:
SAA 154: Birte løj – ikke Citra

Flere artikler fra nr. 154

Flere numre fra 1997

Siden er vist 1401 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside