Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 154 – 13. marts 1997 – side 7

Hillerød

Pædagoger styrket af strejke

Den én en halv uge lange strejke blandt pædagogerne i Hillerød har givet vigtige erfaringer.

“Strejkerne har vist et fantastisk sammenhold. Vi har lært meget af det, og forholdet til forældrene er blevet enormt styrket,” siger den fælles talsmand for pædagogerne i skolefritidsordningerne, vuggestuerne og børnehaverne, Vivi Thomsen til Socialistisk Arbejderavis.

Aktive

De 600 pædagoger i kommunen har alle været aktive i strejken. Også daginstitutionerne var med, selvom kommunens nedskæringer kun ramte fritidshjemmene i første omgang. “Pædagogerne i vuggestuer og børnehaver sagde, at kunne kommunen ramme fritidshjemmene, blev det sikkert deres tur næste gang,” fortæller Vivi Thomsen.

Pædagogerne mødtes hver dag klokken 9.00 i Frederiksborghallen og tog stilling til det videre forløb. Herfra blev der organiseret kontakt til pressen og nedsat grupper der skulle orientere forældrene. “Vi var nødt til at strejke, ellers ville vi i hvert fald aldrig være kommet videre. Nu har kommunen indvilget i at diskutere nogle af besparelserne med os,” siger Vivi Thomsen.

Besparelser

Besparelserne er ikke fjernet. Fritidshjemmene skal åbne klokken 13.00 mod klokken 11.30 i dag. Det betyder længere skolegang for de mindste.

Ifølge kommunens oprindelige plan skal alle pædagogstillinger overgå til halvdagsstillinger. Den del af planen vil kommunen nu diskutere. Der kan findes “andet arbejde” til pædagogerne, så de oppebærer timeantallet.

Flere artikler fra nr. 154

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1652 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside