Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 154 – 13. marts 1997 – side 7

Postbude

Strejker mod overtid

Postbudene har igen været i strejke. Både Frederikshavn, Hjørring, Ballerup og Nørrebro postkontor lå stille fredag 28. februar. I Frederikshavn startede strejken allerede torsdag morgen.

Post Danmark forsøger at tvinge postbudene til at løbe lige så hurtigt som før arbejdstidsaftalen om 7,24 time pr. dag blev indført. Dengang arbejdede budene med en daglig fyraftensakkord. På grund af for få ansatte, må postbudene enten løbe hurtigere end før, eller have meget overarbejde.

“Det er almindeligt, at folk har to til tre timers overarbejde om dagen,” siger tillidsmand på Nørrebro Postkontor, Michael Frid til Socialistisk Arbejderavis. “Ledelsen har budgetteret for lavt. De ansætter for få bude for at holde det alt for lave budget. De må holde op med at kigge alene på økonomien og se at forbedre deres planlægning.”

Tillidsmandsmøde

Der var landsdækkende tillidsmandsmøde for postbudene fredag 7. marts i Svendborg. De 300 forsamlede tillidsfolk kunne berette om det samme mønster overalt, men der blev ikke taget initiativ til fælles aktion.

“Kollegerne var her til morgen (mandag 10. marts) skuffede over, at der ikke blev lagt op til handling,” fortæller Michael Frid. “Men vi har sagt til kollegerne, at de ikke skal knokle mere end de kan holde til. De skal hellere gå hjem, når de er trætte end sætte liv og helbred på spil ved at knokle videre i timevis.”

Frustrerende

“Men det er frustrerende, at det er os der er nødt til at aktionere den ene gang efter den anden, når det er ledelsen, som ikke overholder aftalen,” slutter Michael Frid.

Ballerup

Kalkulerer med systematisk overtid

Tillidsmand for postbudene i Ballerup, Ove Berthelsen siger om tillidsmandsmødet fredag i Svendborg til Socialistisk Arbejderavis:

“Jeg havde håbet, vi kunne aftale at handle sammen, nu vi var samlet så mange tillidsfolk. Men vores eksempel i Ballerup har i hvert fald givet dønninger ud over landet. Her har vi givet ledelsen den eneste medicin de kan forstå.

De gange vi har nedlagt arbejdet har vi nægtet at lave oprydningsaftale bagefter. Det er ellers almindeligt, at budene mod ekstra betaling arbejder ekstra og får den opsamlede pukkel væk. Det vil vi ikke, så længe ledelsen kalkulerer så systematisk med overarbejde, som den gør. Vi har kolleger der somme tider arbejder til 21-21.30 om aftenen.”

Resultat

Aktionerne i Ballerup har givet resultat. Den lokale ledelse indvilgede i at ansætte fire ekstra bude som assistance.

Flere artikler fra nr. 154

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1634 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside