Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 156 – 10. april 1997 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Stop den racistiske hetz

Hver gang Ekstra Bladet eller andre medier kører kampagner mod indvandrere og flygtninge, stiger racismen og fremmedhadet. Det viser en undersøgelse, refereret i Politiken.

Det er ikke bare et problem for dem, hetzen er rettet imod. Det giver også næring og selvtillid til den organiserede racisme, til nazisterne.

I Frankrig har Le Pens nazistiske parti, Front National, udnyttet racismen til at vinde flertallet i 4 byråd. Med det resultat at indvandrere bliver overfaldet på gaden, og biblioteker skifter demokratisk og venstreorienteret litteratur ud med fascistisk ditto.

Regeringen har brug for den fremmedfjendske stemning. Den skal bruges til et angreb på de fire danske forbehold overfor EU.

Le Pens fremgang har fået den franske, konservative regering til at forfølge og udvise indvandrerne.

Den samme effekt har den stigende racisme haft i Danmark. Med fare for at ende som Ninn Hansen i rigsretten har Birte Weiss sørget for, at udvisningen af tamilske flygtninge bliver effektueret.

Embedsmænd, der har været i Sri Lanka for at undersøge forholdene, havde ellers advaret mod at fortsætte udvisningen – i det mindste et par uger.

Birte Weiss vil for alt i verden undgå, at en forsinkelse giver anti-racistiske kræfter chancen for at protestere mod udvisningerne.

I 1991-92 fik 200 palæstinensere, der havde fået afslag på asyl, tilkæmpet sig en opholdstilladelse efter at have besat Blågårds kirke i København i 5 måneder.

Da den tamilske flygtning Citra Rajendram i efteråret 1996 skulle udvises, var det ved at gå galt for Birte Weiss. Hun fik store dele af pressen og befolkningen mod sig, da elever og lærere på Nørre Nissum skole lavede en kampagne for at Citra Rajendram kunne blive.

Kun med et spind af løgne og fordrejelser lykkedes det hende at vende stemningen og undgå, at modstanden mod racisme kom for meget i fokus.

Regeringen har brug for den fremmedfjendske stemning. Den skal bruges til et angreb på de 4 danske forbehold overfor EU.

De vil bruge presset for en fælles EU-asylpolitik til at fjerne det forbehold, der er mindst modstand mod først. Derefter kommer turen til de andre.

Men racismen kan stoppes. Selv om Le Pen har succes, er der også en anden side af Frankrig, som ikke kommer så meget frem i de danske medier.

100.000 demonstrerede i Paris i februar mod Juppés racistiske lovgivning.

I påsken demonstrerede 60.000 mod Front Nationals kongres. Sådan kan vi også sætte en stopper for racismen i Danmark.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 156

Flere numre fra 1997

Siden er vist 1762 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside