Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 156 – 10. april 1997 – side 3

Strasbourg

Demonstration tvang Le Pen i skjul

Racisterne kan bekæmpes gennem konfrontation og massive demonstrationer.

Det franske ekstreme højre-parti, Front National, holdt sin kongres i Strasbourg i påsken.

Som ved tidligere kongresser var der også denne gang gæster fra fascistiske og højre-ekstremistiske partier fra bl.a. Slovakiet, Italien, Rumænien og Belgien.

Men denne gang var der også arrangeret en stærk mod-demonstration organiseret af over 90 forskellige organisationer. For første gang blev Front National konfronteret af en massiv protestdemonstration – mellem 50 og 100.000 gik på gaderne med anti-racistiske paroler.

Det franske politi havde tilkaldt 1500 ekstra uro-betjente til at stå vagt, og sammen med Front Nationals egne sikkerhedvagter lagde de en jernring omkring kongrescenteret.

Partiet burde strutte af selvtillid efter tidligere på året at have vundet sin fjerde borgmesterpost i Sydfrankrig. Men i stedet lukkede de partikontoret i Strasbourg og forskansede sig i kongrescentret, gemt bag politi og sikkerhedsvagter.

Enhedsfront

Dette viser, at den rigtige måde at bekæmpe racisme og fascisme på, er ved at mobilisere så mange folk som overhovedet muligt. At holde små demonstrationer i andre byer, som man hidtil har gjort i Frankrig, virker ikke.

Derfor prøver Internationale Socialisters franske søsterorganisation også på at overtale fagforeninger og venstrefløjspartier til at gå med i en enhedsfront imod Front Nationals årlige demonstration den første maj.

Flere artikler fra nr. 156

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Frankrig 1990-
Nazister: Frankrig

Siden er vist 1716 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside