Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 156 – 10. april 1997 – side 7

Overenskomst 97

Lærere siger nej til decentral løn

Et mindretal i Danmarks lærerforenings (DLF) hovedbestyrelse har ikke villet nøjes med at stemme nej til overenskomstresultatet i hovedbestyrelsen.

De mente, at medlemmerne burde orienteres bedre, end DLF’s ledelse har gjort.

Derfor har de lavet en kampagne for et nej. Plakater og foldere er sendt ud til landets skoler. Lærerne citerer blandt andet DLF´s kongresbeslutninger fra oktober 1996:

“Danmarks Lærerforenings medlemsundersøgelse har bekræftet, at der blandt lærerne hersker en entydig og massiv modstand mod decentral løn. Lærerne oplever, at decentralisering af lønnen har en negativ effekt på arbejdsklimaet og tilfredsheden. Vi kræver, at den decentrale løn afskaffes for lærerne, og at den del af løsummen udmøntes på en anden måde på lærerområdet.”

I sin anbefaling af overenskomsten forbigår DLFs hovedbestyrelse kongressens vedtagelser i tavshed.

Folkene bag kampagnen argumenterer for at sige nej er den eneste mulighed lærerne har, for at kunne fastholde lønpolitikken til gavn for lærere og til gavn for skolen. "Siger vi denne gang ja til resultatet og dermed principperne i den decentrale løn, vil det fremover kun være spørgsmålet om stigningstakten på de decentrale løndele, der er til forhandling, uanset om vi får nye lønformer eller ej," hedder det i stem-nej materialet.

Ialt 31 kredse eller enkeltdelegerede har anbefalet kampagnen.

For yderligere oplysninger, kontakt Kredsformand Anders Bondo Christensen, Sønderborg og Omegns Lærerkreds 74 43 43 50 eller Kredsformand Ernst Øxner, Glostrup Lærerforening 43 44 48 18.

Flere artikler fra nr. 156

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1598 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside