Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 160 – 5. juni 1997 – side 2

Læserbrev

Nej til eksamen

Nina Skytte + Mikkel Klein

I disse dage sidder næsten 60.000 elever på landets gymnasier og forbereder sig til eksamen i alt lige fra formler i fysik til fascisme under Franco, stærkt presset af en evindelig eksamensskræk.

Inden de får deres karakter at vide, har de fleste allerede glemt alt om, hvad de har brugt læseferien på at lære udenad.

Eksamen er altdominerende og lærernes middel til at straffe de studerende, der ikke er terpere og kun siger det, som de gerne vil høre.

Vi bliver pacet og indoktrineret og får at vide, at eksamen er nøglen til et lykkeligt liv. Men går den frygtede sorte klap ned, er chancen forspildt, og dermed også tre år af ens liv.

De bedste jordmødre er ikke nødvendigvis dem med 10,3 i gennemsnit, men de er snarere besiddere af de mest spidse albuer. Hvor er karaktererne for engagement, gruppesamarbejde, hjælpsomhed etc.?

Alternativ

Den nuværende eksamensform skaber ubehjælpsomme egoister, der naturligt selv vil frem med  albuerne. Derfor kunne  et alternativ være, at man nemmere kunne få en gruppeeksamen, der såvel som faglig indsigt kræver sammenholdsevne, kammeratskab og tolerance.

I stedet for individuelle nervevrag, der kan hele deres kemibog udenad fra nattens læsning, vil man så kunne fremlægge sit produkt med hinandens hjælp og støtte.

Hvem ved, at solen skinner, og fuglene synger, når vi ikke tør kigge op fra vore bøger af frygt for den lille karakter, der betyder så meget?

af Nina Skytte og Mikkel Klein, Århus

Flere artikler fra nr. 160

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Uddannelse

Se flere artikler af forfatter:
Nina Skytte
Mikkel Klein

Siden er vist 1675 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside