Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 160 – 5. juni 1997 – side 7

Exportchauffører

Nye blokader kun et spørgsmål om tid

Efter skatteminister Carsten Kochs offentliggørelse af, at regeringen kun vil give exportchaufførerne 256 kroner pr. døgn i skattefradrag, og ikke indfrier chaufførernes krav om 420 kroner pr. døgn, holdt chaufførerne møder tre steder i landet i weekenden 31. maj-1. juni.

“Chaufførerne er virkelig vrede,” siger Bjørn Skinnerup, aktiv i Initiativ- og Aktivitetsgruppen og medlem af bestyrelsen af SiD afd. C i Århus, til Socialistisk Arbejderavis.

“De chauffører, som plejer at være mest besindige, var næsten dem, der havde de mest millitante forslag til, hvad vi skal gøre, for fx. at forsvare os mod angreb fra politiet i en kommende blokade.”

Pres på grænserne

Bjørn Skinnerup siger, det er et spørgsmål om tid, før der bliver blokade igen. Men den kom ikke umiddelbart efter møderne i weekenden.

“Regering og arbejdsgivere arbejder jo godt sammen. De vidste, der ville komme et negativt resultat, derfor er alle lastbiler trukket ned syd for grænsen. Men så snart turistsæsonen begynder at sætte pres på grænserne, så bliver de helt sikkert lukket. Og denne gang fortsætter vi, til regeringen bøjer sig,” siger Bjørn Skinnerup.

“Da vi blokerede i 5 døgn fik vi en indrømmelse på 250 kroner. Ved at overlade det til politikerne har vi fået 6 kroner. Det er let at lære af det.”

Flere artikler fra nr. 160

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Siden er vist 1117 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside