Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 16 – Januar 1986 – side 3

Israels terror

Terroraktioner imod civile mål eller flykapringer indeholder ikke den politiske kraft til at realisere palæstinensernes kamp for et frit Palæstina. Men terroraktionerne må forstås på baggrund af årelang terrorisme fra den israelske stat mod det palæstinensiske folk.

Indtil 1948 eksisterede staten Israel ikke. I århundreder var landet kendt som Palæstina. 1,8 millioner mennesker levede i landet, af dem var 2/3 arabere, resten var jøder, som hovedsageligt var immigreret efter 1922. Araberne ejede 90% af jorden.

I årene som fulgte efter 2. verdenskrig accepterede tusinder af jøder zionismen som ideologi efter nazisternes masseudryddelse af jøderne. Palæstina blev plukket ud af verdenskortet for at blive “det hellige land”.

Omkring 840.000 palæstinensere er blevet fordrevet fra deres hjemland efter 1948 med tvang, terror og militære aktioner fra den israelske hær.

I 1948 blev 254 kvinder og børn massakreret i den palæstinensiske landsby Deir yassin. 385 andre landsbyer blev lagt i ruiner. I 1967 okkuperede Israel Vestbredden, hvor der bor 360.000 palæstinensere. Her gælder stadig militære undtagelseslove og et passystem tilsvarende det sydafrikanske.

Israels invasion i Libanon i 1982 kostede 20.000 livet. Israel støttede massakreringen af palæstinenserne i flygtningelejrene Sabra og Chatilla i Vest-Beirut. Tusinder af palæstinensere bor i dag i flygtningelejre under kummerlige forhold i nabolandene. Disse lejre bliver af Israel opfattet som “legtime” militære mål.

Den israelske terror bliver forsvaret ved at angribe kritikerne for at være anti-semitiske, og at jøderne ikke havde noget andet valg efter nazi-terroren. Men i realiteten er staten Israel grundlagt på den gamle nazistiske idé om “racerenhed”. Arier er blot byttet ud med jøder.

Håbløsheden for palæstinenserne, mangel på udsigt til en løsning, driver enkeltpersoner og grupper til desperate aktioner. Staten Israel kan tegne sig for den mest omfattende terror. Med sin aggressive ekspansionspolitik, støttet af USA, bærer de ansvaret for terroren i Mellemøsten i dag.

Flere artikler fra nr. 16

Flere numre fra 1986

Se flere artikler om emnet:
Israel

Siden er vist 1200 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside