Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 164 – 14. august 1997 – side 7

Nørrebro

Rødderne organiserer sig

Politiets chikane og måneders som oftest negativ mediedækning af de såkaldte andengenerations indvandrere på Blågårds Plads i København har fået dem til at organisere et forsvar af sig selv.

Drengene vil ikke længere lade sig misbruge af sensationsjournalisterne fra formiddagspressen og dagbladene.

På et stort møde den 10. august besluttede de at oprette en pressegruppe, og de har sat sig ind i deres rettigheder overfor pressen.

Fordomme

Samtidig begynder filminstruktøren Ib Markwardt optagelser til en dokumentarfilm om og af drengene på Blågårds Plads, der skal aflive myter og fordomme.

Ib Markwardt er kendt for en række fremragende dokumentarfilm, og hans motivation for at lave filmen om drengene på Blågårds Plads er det fejlagtige billede, medierne har skabt.

Politiets såkaldte stresskampagne mod drengene, som indebærer ekstra meget patruljerende politi i kvarteret, kører i øjeblikket på højeste blus. Den tager form af daglig chikane, hvor der uddeles bøder for alt, lige fra om hunden er i snor til manglende sikkerhedsseler og at gå for langsomt.

Meningen er naturligvis at fremprovokere reaktioner, som kan give politiet en undskyldning for at fængsle drengene.

Senest har dette betydet, at en af drengene, som er projektleder, blev anholdt for mordtrusler. Selvom han straks blev løsladt med, blev sagen blæst op i BT og Ekstra Bladet.

Drengene har allieret sig med forsvarsadvokat Thorkild Høyer og Kritisk Retshjælp, som skal gå til modangreb på politiets chikane med klager og retssager. Dette arbejde bistås af Bydelsrådet og Medborgerhuset Blågården.

Flere artikler fra nr. 164

Flere numre fra 1997

Siden er vist 1570 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside