Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 168 – 9. oktober 1997 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Ingen farbar vej til højre

Den socialdemokratiske partiledelse har besluttet sig for, at partiets fremtid ligger i at overtage de borgerliges mærkesager.

Som en discountudgave af Clinton og Tony Blair står Nyrup frem og lover en hårdere kurs mod flygtninge og kriminelle. Den socialdemokratiske chefideolog Mogens Lykketoft sammenligner direkte Socialdemokratiet med Tony Blairs Labour.

Bag denne kurs ligger en teori om, at det var Clintons “tough on crime” og Blairs middelklassepolitik, der banede vejen for solide valgsejre.

Men Nyrup kan nemt gå hen og blive skuffet. Valget til Hamburgs parlament d. 20. september undergravede myten om, at socialdemokraternes fremtid ligger i at følge Tony Blair til højre.

Det socialdemokratiske parti SPD fik sit værste valg i byen siden 1945. Dets stemmetal faldt med fire pct., mens det konservative CDU gik frem, på trods af at partiet er fantastisk upopulært i meningsmålingerne.

SPD blev i valgkampen instrueret af en af Tony Blairs personlige rådgivere, Peter Mandelsson, om at føre kampagne på lov og orden.

Men SPD opnåede blot at dreje hele den politiske diskussion til højre, hvilket kun gavnede CDU og det nazistiske parti, DVU, som var millimeter fra at blive valgt ind.

Og i Frankrig skyldtes Jospins jordskredssejr, at han gik markant til venstre.

I virkeligheden blev personer som Clinton og Blair ikke valgt på grund af, men på trods af deres højredrejede politik.

Over hele verden ønsker meget store dele af befolkningen at forandre det politiske system, der er domineret af korrupte politikere, korridorforhandlinger og favorisering af de rige.

Det var som talsmænd for denne forandring, at Clinton og Blair kunne trække stemmer.

Billedtekst:
Det gavner kun højrefløjen, at Socialdemokratiet overtager de borgerliges mærkesager: lov og orden og strammere kurs overfor  flygtninge og indvandrere.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 168

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Socialdemokratiet (DK)

Siden er vist 1785 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside