Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 170 – 6. november 1997 – side 7

SL-Kbh./Frederiksberg

Klare holdninger gav opbakning

På generalforsamlingen i Socialpædagogernes Landsforbund København og Frederiksberg, stemte et overraskende stort antal medlemmer på en udfordrer til én af afdelingens to poster i Hovedbestyrelsen.

Det var på nogle klare politiske holdninger, at Jan Hoby, medlem af Internationale Socialister, var én stemme fra at få pladsen.

Erfaring

Jan Hoby argumenterede med, at organiserede socialister på poster i fagbevægelsen er en fordel, fordi de bygger på arbejderklassens erfaringer og har en strategi for, hvordan arbejdere kan vinde. De er også en vagthund overfor arbejdsgiverne og en stemme fra arbejdspladserne.

Desuden kritiserede han SL’s ledelse for ikke at have gjort nok imod de nye lønformer eller mod stramningerne i bistandsloven, som har uhyggelige konsekvenser for bistandsklienterne. Også kampen mod racisme mener Jan Hoby, at fagforeningen kunne have været mere aktiv i.

“Erfaringen fra SL’s generalforsamling viser, at der er stor lydhørhed for ideer om solidaritet på gulvplan,” siger han.

“Og de ideer skal udvikles. Især med de nye lønformer i det offentlige. Hvis vi er stærke lokalt, og hvis vi kan presse så meget på, at lønrammen bliver sprængt, så kan de nye lønformer vendes til at blive arbejdsgivernes mareridt.”

“Men det kræver en systematisk opbygning af styrken lokalt. Det kan ske via arbejdspladsklubber, og grundig diskussion af kravene fra de enkelte arbejdspladser.”

Læs side 8:
Råddenskaben kommer  fra toppen

Se også:
SAA 170: Plejerbo: Råddenskaben kommer fra toppen

Flere artikler fra nr. 170

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
SL - Socialpædagogernes Landsforbund

Siden er vist 1703 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside