Socialistisk Arbejderavis
Nr. 170 – 6. november 1997 – side 8
Salmonella
Æg er erklæret “højrisiko levnedsmiddel”. Og det i et land som bryster sig af høj kvalitet i landbrugsvarerne.
Nu frarådes det at give børn, ældre og syge æg, som ikke er kogt, gennemstegt eller bagt. Det er slut med koldskål og hjemmelavede desserter.
Prognosen for registrerede salmonella-tilfælde er 5000 ved årsskiftet.
Men det er kun toppen af isbjerget, siger en af de læger, som undersøger udbredelsen. Det reelle antal forgiftninger er ca. 20 gange højere. 100.000 salmonellaforgiftninger i løbet af 1997.
Landbrugsministeren har ingen forklaring på, hvorfor planen for udryddelse af salmonella er slået fejl. Men det hænger nøje sammen med, hvor presset ægproduktionen er af konkurrencen.
De konkurrencedygtige burhønseæg og skrabeæg har meget salmonella, mens økologiske æg er fri for bakterien.
Se også:
SAA 170: Gårdslagtninger
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe