Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 17 – Februar 1986 – side 3

Grobund for racisme

Regeringen fremsatte i sommer en ni-punkts plan, som reaktion på raceoptøjerne og overfald på flygtninge, som eskalerede i løbet af sommeren.

Planen har været det rene hykleri. Siden da har alt, hvad regeringen har foretaget sig, bidraget til den voksende racisme på arbejdspladser og i boligkvarterer.

Først skærer man ned på ydelserne tilflygtningene, så bliver indvandrerloven strammet til, og til sidst er regeringen indgået en aftale med Østtyskland om, at de østtyske myndigheder kun skal sende flygtninge til Danmark, når de har visum hertil.

Respektable gadedrenge

Det er blevet gjort respektabelt at tro, at invandrere og flygtninge koster for mange penge, bruger for meget plads og ikke er velkomne i landet. Banen er ryddet for gadedrengene og deres racistiske overfald.

Hidtil har Østtyskland tilladt alle flygtninge at rejse ind i Danmark. Den nye aftale viste sig at være en effektiv blokering for flygtninge. Konsekvenserne for flygtninge er nærmest uoverskuelige.

Helt grotesk er situationen, når man husker på, at Røde Kors i december indrettede Sandholmlejren i Nordsjælland, til at modtage omkring 1000 flygtninge, uden at stedet nogensinde har nået at komme i gang, på grund af aftalen med Østtyskland.

Bøjer sig for rascisme

Bekæmpelsen af racismen er i øvrigt heller ikke blevet hjulpet meget af Røde Kors. “Der er tilsyneladende mange, som ikke finder det rimeligt at bruge penge på flygtningecentrene,” siger en informationsmedarbejder i Røde Kors til Aktuelt.

Baggrunden er, at mange medlemmer af Røde Kors har meldt sig ud i utilfredshed med organisationens arbejde i flygtningecentrene. Hvad gør Røde Kors så? I stedet for at tage fat i de racistiske holdninger der breder sig, kører de en oplysningskampagne, der forklarer, at Røde Kors økonomiske midler ikke bruges på flygtningene, men at staten dækker udgifterne.

Det velmenende humanitære arbejde kan fortsætte, så længe det ikke komme for tæt ind på folks racistiske holdninger i dagligdagen.

Flere artikler fra nr. 17

Flere numre fra 1986

Siden er vist 1068 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside