Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 171 – 20. november 1997 – side 7

International konference for IS-tendensen

Opbygning af socialistiske partier

Hvordan udnytter organiserede socialister de muligheder, som den ændrede stemning i arbejderklassen giver?

Dette spørgsmål var i centrum for en international konference i London for "IS-Tendensen" – organisationer, der er beslægtet med Internationale Socialister. Her deltog organisationer fra bl.a. Storbritannien, Danmark, Norge, Spanien, USA, Canada, Sydkorea og Australien.

På konferencen var billedet, at den aktuelle situation giver både muligheder og problemer.

Ahmed Shawki fra ISO i USA fortalte, at den amerikanske gruppe, som for få år siden blot havde 125 medlemmer, under UPS-strejken har fået over 200 nye medlemmer. Men han pointerede også, at ISO møder stigende konkurrence. For eksempel er Amnesty International ved at overtage en kampagne mod dødsstraf, som ISO har været blandt de førende i at rejse.

Spontant

Kieran Allen fra det irske SWP understregede, at selv om mange folk spontant udvikler venstresocialdemokratiske ideer og gerne vil samarbejde med partiet, så kræver det lange og hårde diskussioner at overbevise dem om revolutionære ideer.

Det blev mange gange understreget, at revolutionære organisationer må ændre nogle af de metoder, de hidtil har anvendt. For eksempel sagde Florian Kirner fra det tyske Linksruck, at organisationen trods fremgang havde måttet skifte fra 14-dagesavis til månedsavis, da de blev klar over, at 14-dagesavisen var en begrænsning på, hvor mange mennesker, organisationen kom i kontakt med.

Endelig understregede bl.a. John Rees fra det britiske SWP, at de fleste IS-organisationer vil opleve interne kriser eller rystelser. Men dette er kun en naturlig reaktion på ændringer i klassekampen udenfor – det afgørende er, at organisationerne hele tiden er i stand til at skifte kurs, når den politiske stemning kræver det.

Flere artikler fra nr. 171

Flere numre fra 1997

Siden er vist 1378 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside