Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 173 – 18. december 1997 – side 8

RiBus-sagen: En politisk dom

Dommen over de fagligt aktive fra Ri-Bus strejken er politisk. Den er afgivet på et utroværdigt juridisk grundlag, hvor alene politiets vidneudsagn ligger til grund.

Peter Kleist, John Andersen og Thomas Kjær blev idømt fængselsstraffe for deres faglige aktivitet. Alle anklager mod den fjerde aktivist Bjørn Marcher blev frafaldet som åbenlyst uholdbare. Alligevel har han været isolationsfængslet i 53 dage.

Det er domme, ikke blot mod de fire, men mod alle fagligt og politisk aktive. Med dommen blev der valgt side til fordel for arbejdsgiverne og politiet i Esbjerg. En af de tre dommere mente dog, at politiet havde benyttet sig af ulovlig agentvirksomhed.

Som da de brugte aktivisten Thomas Kjærs oplysninger til at påstå “bagmændenes skyld” for hærværksaktionen på Rømø 3. august 1995 i stedet for at forhindre hærværket og på trods af, at de tre tiltalte ikke deltog i aktionen.

Selv om Thomas Kjær har trukket sin forklaring tilbage, troede to af de tre dommere mere på politimanden Søren B. Thomsen, end på alle de vidner, som har sagt, at Kleist, Andersen og Marcher ikke stod bag noget hærværk.

Søren B. Thomsen udtalte i sommer, at han brugte Thomas Kjærs oplysninger “for at få konflikten stoppet”. Altså en klar stillingtagen i konflikten hvilket – i hvert fald officielt – aldrig har været politiets opgave.

En eventuel ankesag vindes ikke alene i Landsretten. Den vindes, hvis fagforeninger og fagligt aktive sætter en kampagne i gang som den, der betød frigivelse af havnearbejdernes tillidsmand Karl Jørgensen efter havnearbejderstrejken i 1983.

Flere artikler fra nr. 173

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Ribus-strejken

Siden er vist 2221 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside