Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 176 – Oktober 1999 – side 2

LO’s usolidariske velfærdsplan

Ida H. Jakobsen

LO fremlagde den 27. september et politisk velfærdsoplæg, der skal ligge til grund for diskussionerne på LO’s kongres i slutningen af oktober.

I oplægget lægges der op til, at LO skal påtage sig flere af de velfærdsopgaver, der skal løses i samfundet.

Kort sagt: arbejderklassen skal selv løse sine egne og andres velfærdsopgaver – og betale for dem. De opgaver det er snak om er bl.a. integration på arbejdsmarkedet, kompetenceudvikling, arbejdsmiljø, pensionsordninger.

Arbejderne skal selv betale

LO-formand Hans Jensen begrunder udspillet sådan: “Uanset hvilken regering, der kommer til magten, bør regeringen (...) have kontakt til arbejdsmarkedets parter, for ingen regering kan løse problemerne selv.”

Vi går ind for, at arbejdsgiverne pålægges højere skatter og afgifter, så pengene kan hentes hjem. Men det er selvfølgelig ikke dette Hans Jensen har i tankerne. Han vil have arbejderne til at betale, så han kan tækkes arbejdsgiverne, så de nok en gang kan slippe for at betale, og heller score profit til egne lommer.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har, i forbindelse med LOs oplæg, udtalt, at ansvaret for velfærdsudvikling ikke ligger hos dem.

Danmarks 500 største virksomheder havde i 1998 et samlet overskud på 55 milliarder kroner. Alligevel har regeringen i dette og næste års finanslov sænket selskabsskatten fra 34% til 30%.

LO’s udspil er et grovt angreb på et solidarisk velfærdssystem. Vores modsvar skal være, at vi vil have mere velfærd, men det er ikke arbejderklassens organisationer der skal betale for velfærden. Lad arbejdsgiverne betale.

Billedtekst:
LO’s formand, Hans Jensen, vil have at flere velfærdsopgaver skal løses af arbejderklassen.

Flere artikler fra nr. 176

Flere numre fra 1999

Se flere artikler om emnet:
LO

Se flere artikler af forfatter:
Ida H. Jakobsen

Siden er vist 1149 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside