Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 176 – Oktober 1999 – side 5

Integrationsydelsen

Danmark har Europas mest fremmedfjendske lov

Joan Hansen

Modstanden mod Integrationsydelsen vokser. Senest har over 70 borgmestre og det radikale bagland krævet den særligt lave ydelse til flygtninge afskaffet. Men indenrigsminister Thorkild Simonsen afviser fortsat at  ændre loven.

Det er soleklart, at integrationsydelsen er dybt diskriminerende, og at den tvinger flygtninge til at leve under ekstrem fattigdom, gå tiggergang på socialforvaltningerne eller til at supplere ydelsen med sort eller underbetalt arbejde.

Hele ideen om, at flygtninge bedre kan integreres i det dansk samfund, hvis de bliver spist af med lavere ydelser end os rigtige danskere er absurd og hyklerisk. De daglige fornødenheder koster det samme, uanset hvor man er født og opvokset.

En enlig flygtning over 25 år, har et disponibelt beløb, efter at faste boligudgifter er betalt, på sølle 1489 kr. Det er næsten 2000 kr. mindre end en tilsvarende kontanthjælps-modtager, og 3000 kr. mindre end en folkepensionist. Når flygtninge bliver hængende i det sociale system er forklaringen ikke, at det skyldes de sociale ydelser, men det faktum, at arbejdsmarkedet er lukket land for de fleste  mennesker med anden etnisk baggrund.

Integrationsydelsen har placeret Danmark på en 1. plads i Europa med hensyn til flygtningefjendsk lovgivning.

Baggrunden for integrationsloven var, at Socialdemokratiet i 98 følte sig presset af en voksende flygtningefjendtlig stemning i befolkningen. En stemning der dels var skabt af højrefløjspartierne med Dansk Folkeparti i spidsen og Ekstra Bladets aggressive og stinkende racistiske kampagne.

Denne stemning er ved at ændres. Flere undersøgelser har vist, at almindelige mennesker tager afstand fra, at flygtninge, der lever i Danmark, ikke har de samme rettigheder som danskere.

I “Netværk for ændring af integrationsloven” er der samlet en lang række humanitære organisationer, men desværre kun ganske få fagforeninger.

Rejs krav

Det er derfor en oplagt ide, at tage spørgsmålet op på efterårets generalforsamlinger i fagforeningerne. For integrationsloven diskriminerer ikke bare flygtninge på det groveste,  men er også med til at svække resten af arbejderklassen. Derfor er det vigtigt at stadigt flere går aktivt i gang med at organisere modstanden mod den.

Rejs diskussionen på dit uddannelsessted, din arbejdsplads og i din fagforening, og slut op om “Netværk for ændring af Integrationsloven”.

Sammenligning af flygtning på introduktionsydelse med andre borgere i samme situation

  Enlig flygtning over 25 år Enlig kontanthjælps­modtager over 25 år Enlig folkepensionist
Basisydelse 5.130 7.180 7.970
Indtægt efter skat (39,4%) 4.169 5.412 5.890
Husleje 2.565 2.565 2.565
Tilskud til huslejen 385 1.115 1.742
Varmeudgifter 500 500 500
Disponibel indtægt 1.489 3.462 4.567

Flere artikler fra nr. 176

Flere numre fra 1999

Se flere artikler af forfatter:
Joan Hansen

Siden er vist 1348 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside