Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 176 – Oktober 1999 – side 12

Skolerne gør eleverne syge

Palle Minddal

Et bedre arbejdsmiljø i folkeskolerne er et relevant krav viser undersøgelser.

78 % af landets folkeskoler har i de sidste fem år haft problemer med de fysiske rammer omkring undervisningen, viser en undersøgelse forældreorganisationen Skole og Samfund har lavet.

Det største problem er indeklimaet. 39% af skolerne påfører eleverne hovedpine, unaturlig træthed og svimmelhed. Dertil kommer mange andre problemer bl. a. støj, træk og kulde.

Derfor er “NU ER DET NOK”-bevægelsens krav om, at skoleelever skal ind under arbejdsmiljøloven en nødvendighed for at sikre rimelige vilkår for skoleeleverens daglige arbejde.

Undersøgelsen synliggør det store behov for en sikring af skoleelevers rettigheder.

Vestager på tilbagetog

Undervisningsminister Margrethe Vestager (R) har godt nok taget problemet op på bagrund af undersøgelsen. Hun forslog i 1. omgang, at lade arbejdsmiljøloven omfatte eleverne.

Men allerede dagen efter kom hun i strid modvind i regeringen, hvor holdningen er, at en arbejdsmiljølov aldrig kan gælde børn. I stedet blev det foresllået, at der skal udformes en særlig lov for børns miljø.Det reelle problem er, at regeringen ikke vil punge ud. Det vil nemlig komme til at koste mellem 5 og 10 mia. kroner at renovere de usunde skoler.

Selvom behovet for denne indsats er åbenlys og påtrængende, så vil der ikke være en krone at finde til det i de nye kommunale budgetter eller i finanslovsforslaget.

Igen og igen viser regeringen, at det er vigtigere at behage erhvervslivet og den herskende klasse end at give børn og unge mennesker ordentlige forhold i deres hverdag.

Flere artikler fra nr. 176

Flere numre fra 1999

Se flere artikler om emnet:
Nu er det nok (udd., DK)

Se flere artikler af forfatter:
Palle Minddal

Siden er vist 1170 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside