Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 177 – November 1999 – side 2

Regeringens politik skaber

Mindre velfærd – mere racisme

Anders Schou

Dansk Folkepartis og Glistrups opbakning skyldes reelle sociale problemer, som Pia Kjærsgaard og Glistrup påstår, de kan løse ved at angribe etniske minoriteter.

Men flygtninge og indvandrere har ikke skabt ventelisterne til hospitalerne, nedskæringerne på hjemmehjælpen eller de mange tusinde, som er udstødt fra arbejdsmarkedet.

Beslutningerne er taget af de pæne politikere, som samtidig gør flygtninge til problematiske andenrangsborgere.

Tiltrækker sofavælgerne

Glistrups uhyrlige udtalelser om, at muslimer skulle udvises eller alternativt sættes i lejre og sælges fik Fremskridtspartiets opbakning i opinionsmålingerne til at stige fra 1,5% til 3,4%.

Folk er ret langt ude, hvis de føler sig tiltrukket af den slags primitive forslag, og valgforskere mente da også, at opbakningen kom fra vælgere, som føler sig sat uden for samfundet, og som derfor normalt ikke gider stemme.

Det harmonerer også med, at Fremskridtspartiet i de seneste målinger igen er under spærregrænsen igen. Glistrups opbakning kommer ikke fra folk med et bare nogenlunde solidt politisk ståsted, så den forsvinder, når hans primitive brøl er væk fra medierne.

Dansk Folkepartis opbakning ligger derimod solidt omkring 10% – i den seneste får partiet 12%. Det sker blandt andet ved at fokusere på den minoritet blandt udlændinge, som har voldsomme sociale problemer.

Senest med Pia Kjærsgaard rabiate forslag om, at kriminalitet hos en udlænding skal føre til udvisning af hele familien.

Fælles problemer

Det tragiske er, at udstødte danskere og udlændinge i virkeligheden har fælles problemer. De kan ikke få en reel plads i samfundet. Tvangsaktivering uden løn og rettigheder samt mere hårdtslående politi er magthavernes bedste hud på en løsning.

Men Dansk Folkeparti har også en social profil. Med krav om mere hjemmehjælp og kortere ventelister til hospitalerne tiltrækker partiet især ældre, traditionelt socialdemokratiske vælgere, som er utrygge på grund af regeringens politik.

Hvad gør vi

Dansk Folkeparti og Glistrups fremmedfjendske synspunkter er afskyelige og kan være svære at skelne fra nazisternes. Forskellen er, at ingen af de to partier i øjeblikket opbygger voldelige grupper, som forsøger at skræmme deres modstandere og fratage dem ytringsfriheden.

Så antiracister og socialister bør ikke forsøge at stoppe Dansk Folkepartis og Glistrups møder og aktiviteter, som det sker med nazisternes. Men det er en god idé, at arrangere demonstrationer som kombinerer sociale krav med antiracistiske argumenter.

Der er råd til velfærd

Vi skal fortælle de fremmedfjendske partiers tilhængere, at samfundet er rigt nok til at sikre velfærd for alle. Men det kræver, at vreden rettes opad mod dem, som sidder på pengene.

Erhvervslivets selskabsskat er på 15 år faldet fra 50% til 32%, mens formueskatten helt er afskaffet. Samtidig ryger der 7 mia. årligt fra statskassen over i det private erhvervsliv gennem forskellige tilskudsordninger. Pengene fosser ud af statskassen og over i de riges lommer.

Billedtekst:
Mogens Glistrup er stolt af, at kalde sig racist. De racistiske politikere forsøger at fremsætte en simpel – men modbydelig – løsning på reelle sociale problemer.

Flere artikler fra nr. 177

Flere numre fra 1999

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Se flere artikler af forfatter:
Anders Schou

Siden er vist 1644 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside