Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 179 – Januar 2000 – side 2

Kamp mod nazisterne nytter!

Margit Johansen

Nynazisterne har haft rimeligt gode vilkår for at vokse i Sverige, da venstrefløjen og fagforeningerne ikke har haft strategien med at konfrontere dem hver gang, de stikker snuden frem, når de marcherer i gaderne, og når de afholder møder.

Men med nazisternes seneste mord på journalister og fagligt aktive er alvoren i situationen ved at være klar.

I december ekskluderede De Handelsansattes Forbund et medlem, kendt for sine nazistiske aktiviteter med vold og mishandling. Begrundelsen for eksklusionen var, at medlemsskab af en nazistisk organisation er uforenelig med hans medlemsskab af fagforeningen.

Det er et godt og rigtigt skridt at tage, for det skal være tydeligt for alle, at nazisterne og deres ideer tager vi afstand fra, de skal ikke have nogen platform noget som helst sted.

Aktive fagforeninger

Derfor er det også vigtigt, at når nazister, Dansk Forum eller andre højreekstremistiske grupper vil afholde møder, koncerter o.l., så skal fagforeningerne stoppe leverancer til dem, serveringspersonale skal nægte at arbejde, osv.

[ Anti-nazi demo ]

Efter nazisternes mord på fagforeningsaktivisten Björn Söderberg har de svenske arbejdere for alvor taget kampen op mod nazismen.

Danske fagforeninger har i vidt omfang været aktive i kampen mod nazister, det er godt. Det var også fagligt aktive, som Johnny Hansen kørte ind i foran naziborgen i Greve, da de angreb hans plankeværk. Det skulle de lemlæstes for.

Ganske vist nytter det ikke så meget at skære plankeværket ned, det er bedre at få postbudene i Greve til at nægte at omdele post til Johnny og Co. eller at få fagforeninger på Sydfyn til at gå mere aktivt ind i kampen mod Blood and Honour på Langeland.

Racismens parlamentariske ansigt

Højreekstremisternes racisme og ulækre holdninger kommer langt ind på de bonede gulve via Dansk Folkeparti. Pia Kjærsgård har netop udpeget det tidligere ledende medlem af Den Danske Forening, Søren Krarup, som partiets repræsentant i Danmarks Radios bestyrelse.

Dansk Folkepartis amtsformand i Århus, Søren Lind Jensen, har opfordret Peter L. Andersen, medlem af Dansk Forums studentergruppe, til at stille op som Dansk Fokepartis byrådskandidat. Andersen udtaler: “Holdningsmæssigt har der aldrig været noget, der skiller Dansk Forum og Dansk Fokeparti.”

Både Den Danske Forening og Dansk Forum er kendt for deres tætte forbindelser til nynazistisk kredse. Og selv om Pia er højreekstremismens pæne parlamentariske ansigt, så er kontakten til Dansk Forum altså stadig tæt, og det er til en organistion, hvis medlemmer står bag overfald på indvandrere, venstrefløjorganisationer m.m.

Jo mere Pia og Co.’s svinehunde bliver fodret af socialdemokratiske borgmestre i Københavns omegn, jo mere åbenlyst vil Dansk Folkepartis chauvinistiske nationalisme slå ud i racisme og diskrimination.

Så ligesom fagforeningen i Sverige sagde, at der er en grænse, så er det vigtigt, at vi alle i dagligdagen markerer grænsen – ingen platform overhovedet til racismen og nazisme.

Flere artikler fra nr. 179

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Sverige

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 1954 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside