Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 179 – Januar 2000 – side 3

Også socialdemokrater ønsker

Et mere socialt socialdemokrati

Preben Rasmussen

Tidligere socialminister Bent Rold Andersen har efter 51 års medlemsskab meldt sig ud af Socialdemokratiet i protest mod partiets politik.

[ Bent Rold Andersen ]

Den tidligere socialdemokratiske socialminister Rold Andersen vil have et mere socialt socialdemokrati

Han er især utilfreds med partiets ældrepolitik. Den er i stigende grad præget af en management tankegang, hvor man styrer efter, hvad der kan måles i stedet for at tilgodese menneskelig omsorg.

Han bakkes op af flere fremtrædende socialdemokrater. Amtsformanden på Fyn Elise Pedersen siger, “at det er alt hvad der har med mennesker at gøre, vi skal se på. Hvis vi ikke tager fat nu, så går det for alvor galt. Så er der mange som mister tilliden til os.”

Også Anker Jørgensen, tidligere økonomiminister Ivar Nørgård og amtsformanden i Nordjylland Marianne Egelund støtter kritikken.

Splitter solidariteten

Rold Andersens skepsis startede, da Socialdemokratiet besluttede at satse på arbejdsmarkedspensionerne i stedet for at udbygge folkepensionen. Arbejdsmarkedspensionerne stiller nemlig folk meget forskelligt.

De, der tilhører kernetropperne, bliver stillet bedre end arbejdsløse og syge. Højtlønnede bliver stillet bedre end lavtlønnede.

Arbejdsmarkedspensionerne er med til at splitte solidariteten i samfundet.

Det er vigtigt, at socialister bakker aktivt op om den kritik, der er blandt menige socialdemokrater og angriber regeringen, når den svinger sparekniven på det sociale område.

Der er råd

Socialdemokratiets politiske ordfører Jacob Buksti og LO’s næstformand Tine Brøndum, mener begge, at Danmark ligger i top med hensyn til at bruge penge på ældreomsorg. De mener, at folks forventninger er blevet for store.

Vi mener tværtimod, at menneskers forventninger til velfærd er fuldt berettiget. Vi lever i et samfund, hvor produktiviteten er steget voldsomt , og hvor det er muligt at udbygge velfærden. Problemet er, at Socialdemokratiet sætter firmaernes behov for profit højest.

Kampen imod nedskæringerne i velfærd skal komme fra de ansatte – hjemmehjælpere, sundhedsassistenter m.fl – og fra brugerne.

Flere artikler fra nr. 179

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Socialdemokratiet (DK)

Se flere artikler af forfatter:
Preben Rasmussen

Siden er vist 2549 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside