Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 179 – Januar 2000 – side 11

Odense

Politiet finder IS’s antiracistiske plakater anstødelige

Christian Dalsgaard

Nu har vi i IS også mærket politiets hetz på egen krop. Det skete en aften mellem jul og nytår, da fire IS’ere fra Odense var ude at sætte plakater op mod Pia’s racisme.

Vi delte os op i to grupper med to i hver, aftalte ruter og gik så igang. Kort efter vi var startet, spottede den ene gruppe en civil politibil, der dog valgte at stoppe en mørklagt cyklist istedet for os.

Efter at have holdt en kort pause som følge af det nærværende møde med lovens lange (fordomsfulde) arm, valgte vi at fortsætte vores hverv. Kort efter kørte selvsamme civile politibil op på siden af os, og to uniformerede betjente steg ud og begyndte at udspørge os.

Vi valgte at være samarbejdsvillige og viste, at vi kun havde sat lovligt op. Betjentene (to bonderøve fra Odenses nye ekstrastyrke, som justitsministeriet har tilsendt for at løse “problemerne” i Vollsmose) var dog i tvivl om, hvorvidt det var lovligt at sætte plakater op på de dertil opstillede plakatsøjler og tog os med på stationen (hvortil vi skulle vise vej).

På stationen ændrede vagthavende sigtelsen fra plakatopsætning på ulovlige steder til politivedtægternes paragraf 12: opsætning/salg af skrifter med anstødelig karakter.

På stationen oplevede vi, hvordan politiet var usamarbejdsvillige over for en gruppe unge mørklødede fyre, der var blevet nægtet adgang på et diskotek p.g.a. racistiske fordomme, og en borger der følte sig forulempet af unge mennesker på gaden og diskotekets høje musik. Ergo: politiet er dybt fordomsfulde og spiller borgerskabets og kaptalismens spil.

Flere artikler fra nr. 179

Flere numre fra 2000

Se flere artikler af forfatter:
Christian Dalsgaard

Siden er vist 1483 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside